Bil | Båt | Humor | Musikk | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

Gå til forsiden på Fjalar!
Forside > Bil Chrysler > PT Cruiser >
     
 Bil
 Søk 
 Linker

 Legg din bil GRATIS
 ut for salg Klikk her!


 Tema
 Bilhistorie
 Konseptbil
 Sportsbiler
 SUV
 Veteranbiler


 Merker
 AC
 Alfa Romeo
 AMC
 Ascari
 Aston Martin
 Audi
 Austin
 Austin Healey
 Bedford
 Bentley
 BMW
 Bugatti
 Buick
 Cadillac
 Chevrolet
 Chrysler
 Citroen
 Daewoo
 Daihatsu
 Datsun
 De Tomaso
 DeLorean
 Dodge
 Excalibur
 Ferrari
 Fiat
 Ford
 Galloper
 Ginetta
 Honda
 Hummer
 Hyundai
 Isuzu
 Iveco
 Jaguar
 Jeep
 Jensen
 Kia
 Koenigsegg
 Lada
 Lamborghini
 Land Rover
 Lexus
 Lincoln
 Lotus
 Maserati
 Maybach
 Mazda
 Mercedes
 MG
 Mitsubishi
 Morgan
 Morris
 Nissan
 NSU
 Oldsmobile
 Opel
 Packard
 Peugeot
 Plymouth
 Pontiac
 Porsche
 Renault
 Rolls-Royce
 Rover
 Saab
 SsangYong
 Subaru
 Suzuki
 Tesla
 Think
 Toyota
 Triumph
 Volkswagen
 Volvo
 Willys Artikkel
Chrysler PT Cruiser
Chrysler PT Cruiser er en stasjonsvogn med «retrodesign» som produseres av Chrysler, et merke i DaimlerChrysler-gruppen, som ble lansert i 2001.
av Bjørn Johansen    Oppdatert 03.03.2012 12:06:45   

Del på Facebook
annonse


Den ble utviklet som en moderne variant av Chrysler Airflow bygget på komponenter fra Dodge Neon, men det ferdige produktet er bygget på en egen plattform.

PT Cruiser har store likheter i både størrelse og form til konseptbilen Chrysler CCV fra 1997, og til konseptbilen Plymouth Pronto fra samme år. Sistnevnte ble best mottatt av publikum, og ble videreutviklet til PT Cruiser.

Modellen er en forhjulsdrevet, femseters bil. En turboladet GT-variant ble lansert for modellåret 2003, og en cabriolet ble lansert for modellåret 2005.

Offisielt står «PT» for «Personal Transportation», men initialene er også navnet på bilens plattform. Neon var bygget på Chryslers PL-plattform («Platform Low»), mens PT Cruiser er bygget på PT-plattformen («Platform Tall»). «PT» var også kodenavnet til PT Cruiser frem til lanseringen.

Den europeiske modellen ble bygget på DaimlerChryslers fabrikk i Graz, Østerrike i 2002, under produksjonskoden PG, mens bilen i 2001 og fra og med 2003 blir bygget i Mexico med produksjonskoden PT.

Selv om karosseriet har vært det samme i hele produksjonsperioden finnes det flere utgaver av PT Cruiser, som kjennetegnes ved ulike merker i bagasjelukens nederste, venstre hjørne. Disse inkluderer blant annet Classic Edition, Limited Edition, Touring Edition, Dream Cruiser, Street Cruiser, Pacific Coast Highway Edition og GT Cruiser. Turbomodellene kjennetegnes med et «2.4L Turbo»-merke i bagasjelukens nederste, høyre hjørne.

I 2005 ble en fireseters cabriolet-modell lansert. Dette er en todørs bil med veltebøyle for ekstra stivhet og rullebeskyttelse. Dessuten sørger veltebøylen for at luften flyter over baksetepassasjerene, og bidrar til mindre trekk i baksetet under kjøring.

I 2006 ble PT Cruiser oppdatert. Gjenkjennelige endringer utvendig er nye hovedlykter, ny grill og redesignede baklykter. Innvendig har bilen fått oppdatert dashbord, og tilkoblingsmuligheter for MP3-spiller til stereoanlegget. Den turboladede 2.4 l motoren er nå tilgjengelig med 180 hk (134 kW) eller i en «High Output»-versjon med 230 hk (172 kW).

PT Cruiser var opprinnelig ment som en Plymouth-modell før Chrysler fusjonerte med Daimler-Benz. Den gang hadde Chrysler planlagt et helt nytt modellprogram for Plymouth-merket. Da fusjonen var et faktum fantes det ikke lenger noen tro på Plymouth som et eget bilmerke, og det ble nedlagt. Dermed ble PT Cruiser lansert som Chrysler.

 Annonse

 Bilforhandlere
 Ford Motor Norge AS
 Velkommen til Volkswagen
 Subaru Norge
 Citroën Norge
 Renault Norge
 Peter Brauten AS
 Ørsta bil AS
 Kragerø Auto AS
 Bakkehaug Bil as
 Møllergruppen
 Toyota Norge

 Bilimport
 Hot Wheels AS
 Inter Automobile Bilimport fra Tyskland

 Deler og rekvisita
 Kolberg Caspary Lautom AS
 Torshov bilrekvisita
 MG Hagen
 Parkerings og Ryggesensorer for ettermontering
 Xenon-lys.no Importør av Xenon ombyggingssett

 Annonse

 Sponsede linker
     

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019