225 g smør 225 g sukker 4 stk egg 3 ss kald, sterk kaffe 100 g finhakkede pistasjenøtter 250 ghvetemel 1 tsbakepulver
Fyll
3 dlkremfløte 2 ssmelis 100 g grovhakkede pistasjenøtter litt hakket sjokolade
Slik gjør du
1. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg, visp godt mellom hvert egg. Tilsett kaffe og hakkede nøtter. Vend inn hvetemel og bakepulver. Hell røren i en godt smurt springform (23 cm) med bakepapir i bunnen.
2. Sett kaken i midt i ovnen på 190 °C og stek i 30-35 minutter. Sjekk om den er ferdig stekt med en tynn kniv eller trepinne. Avkjøl kaken på rist i formen i ca. 30 minutter. Fjern formen og avkjøl helt. Del kaken i to lag.
3. Stivpisk kremfløte med melis og bland inn hakkede nøtter. Bre halvparten av kremen over den ene kakebunnen og legg den andre bunnen over. Bre over resten av kremen. Pynt kaken med hakkede pistasjnøtter og sjokolade.