Bil | Båt | Humor | Musikk | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

 Mat & Drikke
 
Forside > Mat & Drikke > Oppskrifter > Kaker >  Dronningens favorittkake
 
Mat & Drikke
 - Artikler
 - Drinker
 - Oppskrifter
 - Sprit


Oppskrifter
Desserter
Fisk & Skalldyr
Forretter
Fugl & Fjærkre
Gjærbakst
Grillmat
Kaker
Kjøttretter
Pasta
Pizza
Pølser
Salater
Sauser
Slankemat
Supper

 - Jern
 - Kalium
 - Kalsium
 - Kobber
 - Krom
 - Magnesium
 - Mangan
 - Molybden
 - Selen
 - Sink

 - Betakaroten
 - Bioflavonider
 - Biotin
 - Folsyre
 - Inositol
 - Kolin
 - Vitamin A
 - Vitamin B
 - Vitamin C
 - Vitamin D
 - Vitamin E
 - Vitamin K
 

Webauksjoner.no
Legg inn en auksjon. Gratis og enkelt i bruk


STS Alpereiser
STS Alpereiser arrangerer skireiser til 22 skisteder i Alpene.


Gotogate
Spesialpriser på hotell, leiebil, pakketurer og charter


Seat24
Hos oss kan du supplere flybilletten din med våre billige hoteller og leiebiler. Vi har 80 000 hoteller og velge blant over hele verden


Travelstart
Alla stora konserter hittar du på Travelstart.


Amazon
Her finner du det meste innen film, musikk og bøker til en rimelig pris!


Supersaver
Hos Supersaver kan du velge mellom 3500 flyselskap, leiebiler i en rekke land, og over 80000 hoteller i hele verden.


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Dronningens favorittkake

Dette er en av sjokoladekakene som kom til finalen i den landsomfattende konkuransen....


av Kristin Børve    Oppdatert 23.04.2012 12:14:57   

Del p� Facebook
annonse
Ingredienser:

BUNN

50 g kakao
2 dl vann, kokende
125 g kokesjokolade
100 g smør
250 g brunt sukker
2 stk egg
175 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker

HVIT FROSTING

600 g smøreost
115 g smør
500 g melis
2 ts vaniljesukker

PYNT

dessertsjokolade til pynting
200 g 70% sjokolade


Slik gjør du:

Bunn

Kle kakeformen med bakepapir. Hakk sjokolade og tilsett kokende vann.
Rør til alt er flytende. Pisk sammen smør og brunt sukker. Pisk eggene
lett og bland sammen med det tørre. Rør inn den smeltede sjokoladen i
smørblandingen. Kaken stekes på 160 C i 60-70 minutter.


Hvit Frosting

Pisk sammen Philadelphia, smør, vaniljesukker og melis til det
blir en jevn krem (pisk i ca. 5 minutter). Denne kremen kan gjerne stå
en halv time i kjøleskap for å bli lettere å smøre utover kaken.


Pynt

Pynt med diverse sjokolade eller lag egen sjokoladepynt. Bruk et
kremmerhus av matpapir å ha smeltet sjokolade i dette. Tegn eller form
med den smeltete sjokoladen på et overheadark, som så legges i
kjøleskapet for å bli helt kaldt og stiv. Brekk formene forsiktig av
overheaden og pynt kaken.


ANNONSE
Annonser

Siste oppskrifter
Skolebrød
Muffins
Saftig, krydret sjokoladekake
Grønn ertesuppe
Vaniljeboller
Fiskekaker
Hjortetakk
Rødkål
Hvite kakemenn (og -damer)
Lapper/sveler
Pastasalat med karrikylling
Helstekt kylling med urter og mascarpone
Fransk lammegryte
Det beste brødet du kan bake
Fiskegrateng
Rå salmalaks
Plomme- og yoghurtdessert
Blåbærkake
Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis
Italiensk hurtigkylling
Bringebær med yoghurt og vanilje
Spekeskinke med potetsalat
Creme brulée med pasjonsfrukt
Jordbæris
Sommersalat med rømmedressing
Smørbrød og wraps
Energibar
Dressinger til grillmat
Grillsaus
Grillet, bakt ørret med eplesaus

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019