Bil | Båt | Humor | Musikk | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

 Mat & Drikke
 
Forside > Mat & Drikke > Oppskrifter > Kaker >  Prinsessekake
 
Mat & Drikke
 - Artikler
 - Drinker
 - Oppskrifter
 - Sprit


Oppskrifter
Desserter
Fisk & Skalldyr
Forretter
Fugl & Fjærkre
Gjærbakst
Grillmat
Kaker
Kjøttretter
Pasta
Pizza
Pølser
Salater
Sauser
Slankemat
Supper

 - Jern
 - Kalium
 - Kalsium
 - Kobber
 - Krom
 - Magnesium
 - Mangan
 - Molybden
 - Selen
 - Sink

 - Betakaroten
 - Bioflavonider
 - Biotin
 - Folsyre
 - Inositol
 - Kolin
 - Vitamin A
 - Vitamin B
 - Vitamin C
 - Vitamin D
 - Vitamin E
 - Vitamin K
 

Webauksjoner.no
Legg inn en auksjon. Gratis og enkelt i bruk


STS Alpereiser
STS Alpereiser arrangerer skireiser til 22 skisteder i Alpene.


Gotogate
Spesialpriser på hotell, leiebil, pakketurer og charter


Seat24
Hos oss kan du supplere flybilletten din med våre billige hoteller og leiebiler. Vi har 80 000 hoteller og velge blant over hele verden


Travelstart
Alla stora konserter hittar du på Travelstart.


Amazon
Her finner du det meste innen film, musikk og bøker til en rimelig pris!


Supersaver
Hos Supersaver kan du velge mellom 3500 flyselskap, leiebiler i en rekke land, og over 80000 hoteller i hele verden.


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Prinsessekake

Her er oppskriften på klassisk prinsessekake.


av Kristin Børve    Oppdatert 26.04.2012 11:26:01   

Del p� Facebook
annonse
Ingredienser:

400 g smør
10 dl melk
2 stk egg
100 g gjær (2 pakker)
3,5 dl sukker
1 klype salt
3 ts kardemomme
3 l hvetemel

FYLL

2 dl vaniljekrem (ferdigkjøpt)
eventuelt hakkede mandler
melis

Slik gjør du:

Bruk springform 24 cm i diameter

Deig: Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret i en
kjele, ha i melken og varm det til det er lunkent. Bland det med gjær og de sammenvispede eggene. Rør godt til gjæren er oppløst. Ha i sukker, salt, kardemomme og halvparten av melet. Tilsett mer mel og elt kraftig
til en lett, smidig og ikke for fast deig. Hold eventuelt av noe mel. Sett deigen til heving under plast på lunt sted i ca. 30 minutter.

Ikke kna deigen etter hevingen, bare form den lett til en
pølse.

Kjevl deigen til en jevn, ca. ½ cm tykk, firkant.

Fyll: Bre vaniljekremen og ev. hakkede mandler ut på
deigen, rull fast sammen og del i 9 biter som legges i formen med snittflaten opp. Etterheves under plast til dobbelt størrelse på lunt sted. Stek den til den får fin farge. Avkjøl på rist og dryss litt melis over.

Steking: I ovn ved 180 grader i ca. 30 minutter, på nederste
rille.


Lykke til.

ANNONSE
Annonser

Siste oppskrifter
Skolebrød
Muffins
Saftig, krydret sjokoladekake
Grønn ertesuppe
Vaniljeboller
Fiskekaker
Hjortetakk
Rødkål
Hvite kakemenn (og -damer)
Lapper/sveler
Pastasalat med karrikylling
Helstekt kylling med urter og mascarpone
Fransk lammegryte
Det beste brødet du kan bake
Fiskegrateng
Rå salmalaks
Plomme- og yoghurtdessert
Blåbærkake
Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis
Italiensk hurtigkylling
Bringebær med yoghurt og vanilje
Spekeskinke med potetsalat
Creme brulée med pasjonsfrukt
Jordbæris
Sommersalat med rømmedressing
Smørbrød og wraps
Energibar
Dressinger til grillmat
Grillsaus
Grillet, bakt ørret med eplesaus

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019