Bil | Båt | Humor | Musikk | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

 Mat & Drikke
 
Forside > Mat & Drikke > Oppskrifter > Grillmat >  Grillet, bakt ørret med eplesaus
 
Mat & Drikke
 - Artikler
 - Drinker
 - Oppskrifter
 - Sprit


Oppskrifter
Desserter
Fisk & Skalldyr
Forretter
Fugl & Fjærkre
Gjærbakst
Grillmat
Kaker
Kjøttretter
Pasta
Pizza
Pølser
Salater
Sauser
Slankemat
Supper

 - Jern
 - Kalium
 - Kalsium
 - Kobber
 - Krom
 - Magnesium
 - Mangan
 - Molybden
 - Selen
 - Sink

 - Betakaroten
 - Bioflavonider
 - Biotin
 - Folsyre
 - Inositol
 - Kolin
 - Vitamin A
 - Vitamin B
 - Vitamin C
 - Vitamin D
 - Vitamin E
 - Vitamin K
 

Webauksjoner.no
Legg inn en auksjon. Gratis og enkelt i bruk


STS Alpereiser
STS Alpereiser arrangerer skireiser til 22 skisteder i Alpene.


Seat24
Hos oss kan du supplere flybilletten din med våre billige hoteller og leiebiler. Vi har 80 000 hoteller og velge blant over hele verden


Travelstart
Alla stora konserter hittar du på Travelstart.


Amazon
Her finner du det meste innen film, musikk og bøker til en rimelig pris!


Supersaver
Hos Supersaver kan du velge mellom 3500 flyselskap, leiebiler i en rekke land, og over 80000 hoteller i hele verden.


Gotogate
Spesialpriser på hotell, leiebil, pakketurer og charter


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Grillet, bakt ørret med eplesaus

Grilltips til barn


av Kristin Børve    Oppdatert 01.06.2012 11:53:11   

Del p� Facebook
annonse
Ingredienser:

Syrlig eplesaus:

3 dl eplejuice
2 syrlige epler
;1 ½ -2; dl crème fraiche
salt, pepper
1/2-1 ts sukker
finhakket gressløk

Foliebakt ørret :

1 kg ørretfilet, med skinn
1 ts salt
grovmalt pepper
1 ss mykt smør
finrevet skall og saft av ½ sitron
frisk dill og persille

Slik gjør du:

Syrlig eplesaus:
Sausen kan lages i god tid inne på kjøkkenet før grilling begynner.
Ta den med ut i en beholder/ kasserolle som kan settes på grillen / risten eller sidebrenner.

Kok opp eplejuice, tilsett eple i terninger og la eplebitene trekke i eplemosten i 1-2 min til de er knapt møre.
Ta opp epleterningene og kok eplejuice inn til det halve.
Tilsett creme fraiche og kok til sausen tykner.
Tilsett de kokte epleterningene i sausen sammen med hakket gressløk rett før servering.
Smak til med salt, pepper og ev litt sukker.

Foliebakt ørret:
Skrap ørretskinnet godt, skyll og tørk med tørkepapir.
Legg på et dobbelt stykke aluminiumsfolie.
Dryss salt på kjøttsiden av fileten og la den ligge i ca. 10 minutter.

Dryss over grovmalt pepper, finrevet sitronskall, sitronsaft , smør og krydder.

Brett folien rundt ørreten og legg på grillen i ca. 15 minutter.
(Bretten på folien vender opp slik at den gode kraften ikke renner ut.)
Legg lokk over grillristen om du har.

Tre små (gjerne halvkokte) poteter vekselvis med squash og ev paprika på spidd.
Pensle med litt olje tilsatt salt og pepper og grill.

Havets skattekiste for store og små!:
Det beste fra hav og land på grillen.
Store og små kan selv velge fisk, grønnsaker og saus til sin skattkiste.
Hver og en legger de ønsker på doble aluminiumsfolieark.
Dryss over litt krydder og ev litt smør eller rømme, pakk sammen.
Legg på rist på varm grill, legg over lokk.


Lykke til.

ANNONSE
Annonser

Siste oppskrifter
Skolebrød
Muffins
Saftig, krydret sjokoladekake
Grønn ertesuppe
Vaniljeboller
Fiskekaker
Hjortetakk
Rødkål
Hvite kakemenn (og -damer)
Lapper/sveler
Pastasalat med karrikylling
Helstekt kylling med urter og mascarpone
Fransk lammegryte
Det beste brødet du kan bake
Fiskegrateng
Rå salmalaks
Plomme- og yoghurtdessert
Blåbærkake
Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis
Italiensk hurtigkylling
Bringebær med yoghurt og vanilje
Spekeskinke med potetsalat
Creme brulée med pasjonsfrukt
Jordbæris
Sommersalat med rømmedressing
Smørbrød og wraps
Energibar
Dressinger til grillmat
Grillsaus
Grillet, bakt ørret med eplesaus

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2017