Bil | Båt | Humor | Musikk | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

 Mat & Drikke
 
Forside > Mat & Drikke > Oppskrifter > Grillmat >  Dressinger til grillmat
 
Mat & Drikke
 - Artikler
 - Drinker
 - Oppskrifter
 - Sprit


Oppskrifter
Desserter
Fisk & Skalldyr
Forretter
Fugl & Fjærkre
Gjærbakst
Grillmat
Kaker
Kjøttretter
Pasta
Pizza
Pølser
Salater
Sauser
Slankemat
Supper

 - Jern
 - Kalium
 - Kalsium
 - Kobber
 - Krom
 - Magnesium
 - Mangan
 - Molybden
 - Selen
 - Sink

 - Betakaroten
 - Bioflavonider
 - Biotin
 - Folsyre
 - Inositol
 - Kolin
 - Vitamin A
 - Vitamin B
 - Vitamin C
 - Vitamin D
 - Vitamin E
 - Vitamin K
 

Webauksjoner.no
Legg inn en auksjon. Gratis og enkelt i bruk


STS Alpereiser
STS Alpereiser arrangerer skireiser til 22 skisteder i Alpene.


Amazon
Her finner du det meste innen film, musikk og bøker til en rimelig pris!


Supersaver
Hos Supersaver kan du velge mellom 3500 flyselskap, leiebiler i en rekke land, og over 80000 hoteller i hele verden.


Gotogate
Spesialpriser på hotell, leiebil, pakketurer og charter


Seat24
Hos oss kan du supplere flybilletten din med våre billige hoteller og leiebiler. Vi har 80 000 hoteller og velge blant over hele verden


Travelstart
Alla stora konserter hittar du på Travelstart.


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Dressinger til grillmat

Dressinger til grillmat


av Kristin Børve    Oppdatert 01.06.2012 12:03:04   

Del p� Facebook
annonse

Ingredienser:

Mangosalsa:
Melk- og glutenfri.
Til kjøtt eller fisk, eller som tilbehør til is og dessert.

2 mango

½ slangeagurk

1 rød paprika

1 ts frisk ingefær

frisk mynte

1 ss olivenolje

1-2 ss sweet chilisaus ( kan sløyfes)

1-2 ts lime eller sitronsaft

Slik gjør du:

Rens og skjær mango, slangeagurk og paprika i små treninger og finhakk frisk ingefær.
Bland inn mynte, olje og sitronsaft.
La salaten stå og trekke 20-30 min før servering.

Gazpachosaus:
Til kjøtt eller fisk. Melk - og glutenfri.

1 agurk

2 paprika

1 løk

2-3 fedd hvitløk

8-10 basilikumblader

3 tomater, hermetiske uten juice

saften av 1 lime evt 1/2 sitron

1/2 dl olivenolje

salt, pepper



Rens og del grønnsakene i biter.
Kjør grønnsakene i en foodprocessor med de andre ingrediensene.
Spe med olivenolje og smak til med salt og pepper.
La sausen stå og trekke smak ca. 1 time før servering.

Dressinger med rømme og yoghurt:

En dressing med rømme / yoghurt som basis kan serveres som tilbehør til kjøtt, fisk, fugl eller grønnsaker.
La gjerne dressingen stå kaldt og trekke smak 2-3 timer før servering.
Glutenfri, men vær oppmerksom på gluten i smakstilsettninger som sennep, ravigottesaus og ketchup.

Basisdressing:
2 ½ dl rømme, matyoghurt eller creme fraiche. (Velg ev lettvarianter om du ønsker det.)

Saft av ½ sitron

1/2- 3/4 ts salt

grovmalt pepper

Slik gjør du:

Bland godt sammen.
Tilsett den smak du selv ønsker, elle lag dine egne varianter!

Hvitløksdressing:

Basisdressing +

2-4 fedd hvitløk

1/2 ts sukker ev honning

evt hakkede friske urter

Sennepsdressing:
Basisdressing +

2-3 ss grov sterk sennep

1 ss ravigottesaus

Dressing a la Thousand Island:
Basisdressing +

¾ - 1 dl chilisaus, ev blanding av god ketchup og chilisaus

1 ss finhakkede sylteagurker

1 ss presset sitron

Harissa:

Melk- og glutenfri.
En smakfull, litt sterk saus som passer til alle typer grilllet mat , kjøtt, fisk og grønnsaker.
Oppbevares i glass i kjøleskapet.

100 g soltørkede tomater i olje

100 g tørkede aprikoser

6-8 chili, renset for frø og hinner

revet skall, bare det gule og saft av 2 appelsiner

revet skall, bare det gule og saft av 1 sitron

1 ss spisskummen

3 stilker frisk mynte

4 dl kaldpresset raps- eller olivenolje

salt, pepper

Kjør alle ingrediensene til en glatt ikke helt jevn masse i en foodprocessor.


Lykke til.

ANNONSE
Annonser

Siste oppskrifter
Skolebrød
Muffins
Saftig, krydret sjokoladekake
Grønn ertesuppe
Vaniljeboller
Fiskekaker
Hjortetakk
Rødkål
Hvite kakemenn (og -damer)
Lapper/sveler
Pastasalat med karrikylling
Helstekt kylling med urter og mascarpone
Fransk lammegryte
Det beste brødet du kan bake
Fiskegrateng
Rå salmalaks
Plomme- og yoghurtdessert
Blåbærkake
Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis
Italiensk hurtigkylling
Bringebær med yoghurt og vanilje
Spekeskinke med potetsalat
Creme brulée med pasjonsfrukt
Jordbæris
Sommersalat med rømmedressing
Smørbrød og wraps
Energibar
Dressinger til grillmat
Grillsaus
Grillet, bakt ørret med eplesaus

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2017