Bil | Båt | Humor | Musikk | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

 Mat & Drikke
 
Forside > Mat & Drikke > Oppskrifter > Fugl & Fjærkre >  Helstekt kylling med urter og mascarpone
 
Mat & Drikke
 - Artikler
 - Drinker
 - Oppskrifter
 - Sprit


Oppskrifter
Desserter
Fisk & Skalldyr
Forretter
Fugl & Fjærkre
Gjærbakst
Grillmat
Kaker
Kjøttretter
Pasta
Pizza
Pølser
Salater
Sauser
Slankemat
Supper

 - Jern
 - Kalium
 - Kalsium
 - Kobber
 - Krom
 - Magnesium
 - Mangan
 - Molybden
 - Selen
 - Sink

 - Betakaroten
 - Bioflavonider
 - Biotin
 - Folsyre
 - Inositol
 - Kolin
 - Vitamin A
 - Vitamin B
 - Vitamin C
 - Vitamin D
 - Vitamin E
 - Vitamin K
 

Webauksjoner.no
Legg inn en auksjon. Gratis og enkelt i bruk


STS Alpereiser
STS Alpereiser arrangerer skireiser til 22 skisteder i Alpene.


Seat24
Hos oss kan du supplere flybilletten din med våre billige hoteller og leiebiler. Vi har 80 000 hoteller og velge blant over hele verden


Travelstart
Alla stora konserter hittar du på Travelstart.


Amazon
Her finner du det meste innen film, musikk og bøker til en rimelig pris!


Supersaver
Hos Supersaver kan du velge mellom 3500 flyselskap, leiebiler i en rekke land, og over 80000 hoteller i hele verden.


Gotogate
Spesialpriser på hotell, leiebil, pakketurer og charter


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Helstekt kylling med urter og mascarpone

Denne helstekte kyllingen fylt med mascarpone og urter kan du trygt servere gjestene. Vi har dessuten mye godt tilbehør å foreslå til serveringen.


av Kristin Børve    Oppdatert 05.11.2012 18:37:07   

Del p� Facebook
annonse

Ingredienser

1 stk kylling (ca. 1200 g)
2 ss olivenolje
salt og kvernet pepper
½ stk sitron
1 stk løk i båter

Fyll:

4 ssmascarponeost eller kremost naturell
3 båt hakket hvitløk
1 ss hakket frisk rosmarin
1 ss hakket frisk kruspersille
½ ss hakket frisk timian
salt og kvernet pepper

Poteter og jordskokker:

500 g jordskokk
500 g potet
½ stk sitron
2 båt hvitløk
4 stilk frisk timian
3 ss olivenolje
salt og kvernet pepper

Smørdampede vårgrønnsaker:

½ buntgrønn frisk asparges
1 bunt vårløk
50 g sukkererter
50 g baby gulrot
1 stk gul paprika
1 bunt reddik
1 ss smør
2 ss vann
½ ss sukker
salt og pepper

Appelsin- og løksalat:
4 stk appelsin
1 stk rødløk
½ pottefrisk koriander

Dressing:

1 ss sukker
1 ss dijonsennep
2 ss hvitvinseddik
ca. 4 ssolivenolje
salt og kvernet pepper

Slik gjør du

1. Tørk kyllingen godt og gni den inn med olje, salt og kvernet pepper. Riv sitronskallet fra den halve sitronen og ta vare på det til fyllet. Skjær sitronen så i båter og legg dem i hulrommet på kyllingen sammen med løk og gjerne noen kvister friske urter.

2. Bland sammen mascarpone, finhakket hvitløk, sitronskall og hakkede urter og krydre med salt og pepper. Løsne skinnet på kyllingbrystet og fordel osteblandingen jevnt under skinnet med fingrene.

3. Varm stekeovnen til 220 ºC og stek kyllingen midt i ovnen i 20 minutter. Senk temperaturen til 180 ºC og stek videre i 45-50 minutter eller til kyllingen er gyllenbrun og gjennomstekt (sjekk om det kommer ut klar kjøttkraft når du stikker inn en skarp kniv i låret).

4. Vask poteter og jordskokker grundig. Skjær vekk de små knollene på jordskokkene. Del alt i to eller fire, avhengig av størrelsen. Skjær sitron i skiver og grovhakk hvitløk. Bland poteter, jordskokker, sitronskiver, hvitløk, timian, olje, salt og pepper godt i en bolle. Fordel det rundt kyllingen. La potetene steke med kyllingen til den er ferdig.

5. Løft kyllingen ut av formen, legg den på et fat og dekk den med litt aluminiumsfolie. Legg et håndkle over, slik at den holder varmen. Øk temperaturen i ovnen til 225 ºC. Snu litt på poteter og jordskokker med en stekespade, og sett formen tilbake i ovnen. Stek videre i ca. 10 minutter eller til de begynner å bli gylne.

6. Stell grønnsakene og skjær dem i biter som passer sammen. Smelt smøret og legg i grønnsakene. Hell i vannet og dryss over sukkeret. Damp grønnsakene knapt møre. Krydre med salt og pepper.

7. Skjær skallet av appelsinene slik at du fjerner den hvite hinnen, og skjær dem i tynne skiver. Ta vare på saften som danner seg og hell den over appelsinskivene. Finhakk løk og persille. Bland sammen ingrediensene til dressingen og spe inn olivenoljen i en tynn stråle. Smak til med salt og pepper. Bland salaten med dressingen og la den stå og trekke en stund før servering.

Legg kyllingen tilbake i formen og server med smørdampede vårgrønnsaker og appelsin- og løksalat.

Lykke til.

ANNONSE
Annonser

Siste oppskrifter
Skolebrød
Muffins
Saftig, krydret sjokoladekake
Grønn ertesuppe
Vaniljeboller
Fiskekaker
Hjortetakk
Rødkål
Hvite kakemenn (og -damer)
Lapper/sveler
Pastasalat med karrikylling
Helstekt kylling med urter og mascarpone
Fransk lammegryte
Det beste brødet du kan bake
Fiskegrateng
Rå salmalaks
Plomme- og yoghurtdessert
Blåbærkake
Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis
Italiensk hurtigkylling
Bringebær med yoghurt og vanilje
Spekeskinke med potetsalat
Creme brulée med pasjonsfrukt
Jordbæris
Sommersalat med rømmedressing
Smørbrød og wraps
Energibar
Dressinger til grillmat
Grillsaus
Grillet, bakt ørret med eplesaus

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2017