Bil | Båt | Humor | Musikk | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

 Mat & Drikke
 
Forside > Mat & Drikke > Oppskrifter > Kjøttretter > Kjøttdeig >  Medisterkaker
 
Mat & Drikke
 - Artikler
 - Drinker
 - Oppskrifter
 - Sprit


Oppskrifter
Desserter
Fisk & Skalldyr
Forretter
Fugl & Fjærkre
Gjærbakst
Grillmat
Kaker
Kjøttretter
Pasta
Pizza
Pølser
Salater
Sauser
Slankemat
Supper

 - Jern
 - Kalium
 - Kalsium
 - Kobber
 - Krom
 - Magnesium
 - Mangan
 - Molybden
 - Selen
 - Sink

 - Betakaroten
 - Bioflavonider
 - Biotin
 - Folsyre
 - Inositol
 - Kolin
 - Vitamin A
 - Vitamin B
 - Vitamin C
 - Vitamin D
 - Vitamin E
 - Vitamin K
 

Webauksjoner.no
Legg inn en auksjon. Gratis og enkelt i bruk


STS Alpereiser
STS Alpereiser arrangerer skireiser til 22 skisteder i Alpene.


Amazon
Her finner du det meste innen film, musikk og bøker til en rimelig pris!


Supersaver
Hos Supersaver kan du velge mellom 3500 flyselskap, leiebiler i en rekke land, og over 80000 hoteller i hele verden.


Gotogate
Spesialpriser på hotell, leiebil, pakketurer og charter


Seat24
Hos oss kan du supplere flybilletten din med våre billige hoteller og leiebiler. Vi har 80 000 hoteller og velge blant over hele verden


Travelstart
Alla stora konserter hittar du på Travelstart.


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Medisterkaker

Med svisker og epler. Passer godt som julemat. Tilbehør til ribbe, rødkål, poteter, brun saus m.m.


av Kristin Børve    Oppdatert 29.11.2012 13:04:43   

Del p� Facebook
annonse
Ingredienser:

1 kg medisterdeig
4 ts salt
2 ss hvetemel eller ;3; ss potetmel
1 ts pepper
1/2 ts malt muskat
1/4 ts malt ingefær
2 egg (kan sløyfes)
2,5 dl melk

Forslag til fyll
- stenfrie svisker
- biter av faste epler

Slik gjør du:

(Medisterdeig er kvernet svinekjøtt, medisterfarse er en ferdig spedd deig, klar til bruk.)

Egner seg godt til frysing.

For å få et godt resultat bør medisterdeig og speeingsvæske ha samme temperatur.

Elt medisterdeigen seig med salt. Tilsett mel og krydder, arbeid sammen og spe med melk og egg. Litt forsiktig i begynnelsen, øk etterhvert. Elt deigen seig mellom hver speeing. Form til runde kaker, stikk ev fyll inn i hver medisterkake og stek i smør i middelsvarm panne. Ha medisterkakene over i en kasserolle med vann eller kraft. Kok opp og la trekke 10-12 min til medisterkakene er gjennomkokt. Medisterkakene kan også legges i et ildfast fat og etterstekes i stekeovn ved 180 oC i 15-20 min.

Tips:

Avkjøl medisterkakene godt før de fryses ned. Sett hele kjelen med medisterkaker i kaldt vann til avkjøling, rør om en gang i mellom til kaker og kraft er avkjølt.

Oppbevaring 3-4 dager sett kaldt.


Lykke til

ANNONSE
Annonser

Siste oppskrifter
Skolebrød
Muffins
Saftig, krydret sjokoladekake
Grønn ertesuppe
Vaniljeboller
Fiskekaker
Hjortetakk
Rødkål
Hvite kakemenn (og -damer)
Lapper/sveler
Pastasalat med karrikylling
Helstekt kylling med urter og mascarpone
Fransk lammegryte
Det beste brødet du kan bake
Fiskegrateng
Rå salmalaks
Plomme- og yoghurtdessert
Blåbærkake
Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis
Italiensk hurtigkylling
Bringebær med yoghurt og vanilje
Spekeskinke med potetsalat
Creme brulée med pasjonsfrukt
Jordbæris
Sommersalat med rømmedressing
Smørbrød og wraps
Energibar
Dressinger til grillmat
Grillsaus
Grillet, bakt ørret med eplesaus

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2017