Bil | Båt | Humor | Musikk | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

 Mat & Drikke
 
Forside > Mat & Drikke > Oppskrifter > Fisk & Skalldyr >  Norsk fiskesuppe
 
Mat & Drikke
 - Artikler
 - Drinker
 - Oppskrifter
 - Sprit


Oppskrifter
Desserter
Fisk & Skalldyr
Forretter
Fugl & Fjærkre
Gjærbakst
Grillmat
Kaker
Kjøttretter
Pasta
Pizza
Pølser
Salater
Sauser
Slankemat
Supper

 - Jern
 - Kalium
 - Kalsium
 - Kobber
 - Krom
 - Magnesium
 - Mangan
 - Molybden
 - Selen
 - Sink

 - Betakaroten
 - Bioflavonider
 - Biotin
 - Folsyre
 - Inositol
 - Kolin
 - Vitamin A
 - Vitamin B
 - Vitamin C
 - Vitamin D
 - Vitamin E
 - Vitamin K
 

Webauksjoner.no
Legg inn en auksjon. Gratis og enkelt i bruk


STS Alpereiser
STS Alpereiser arrangerer skireiser til 22 skisteder i Alpene.


Gotogate
Spesialpriser på hotell, leiebil, pakketurer og charter


Seat24
Hos oss kan du supplere flybilletten din med våre billige hoteller og leiebiler. Vi har 80 000 hoteller og velge blant over hele verden


Travelstart
Alla stora konserter hittar du på Travelstart.


Amazon
Her finner du det meste innen film, musikk og bøker til en rimelig pris!


Supersaver
Hos Supersaver kan du velge mellom 3500 flyselskap, leiebiler i en rekke land, og over 80000 hoteller i hele verden.


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Norsk fiskesuppe

En varmende smakfull suppe til 4 personer.


av Kristin Børve    Oppdatert 05.02.2012 11:54:07   

Del p� Facebook
annonse
ca500 g fiskefilet (torsk,sei,ev annen
hvit fisk og av skalldyr etter smak)
1 l fiskekraft (se tips eller blåskjellkraft)
2,5 dl helmelk eller matfløte
2 gulrøtter
1 persillerot eller
2 skiver sellerirot
1 liten pastinakk
1/2 purre
4 ss mykt smør
4 ss hvetemel
1 - ;2; dl fløte eller seterrømme
salt/pepper
1 ss 7% eddik eller sitronsaft
gressløk

Fiskekraft

1 kg fiskeavskjær
1,5 l vann
1 ts salt
1 laubærblad
5 pepperkorn
1/2 løk
1/3 purre (det grønne)
1 gulrot (ikke for stor)
2 skiver sellerirot

Slik gjør du:

Suppen

Skjær fiskefileten i mindre biter.

Kok opp fiskekraft og melk og smak den til med salt. Legg i grønnsaker i strimler og kok knapt møre. Ta dem opp. Rør sammen mykt smør og hvetemel og visp inn i kraften. Tilsett rømme eller fløte og la suppen småkoke / trekke minst 8-10 min. Smak til med salt, pepper og eddik

Legg i fisk i biter , kok opp og la trekke 3-4 min før grønnsakene tilsettes .

Smak til og tilsett finhakket gressløk eller dill.

Tips:

Best resultat får du om du lager suppen fra bunnen av, dvs koker kraft på fiskeavskjær og bruker denne kraften som basis. Fiskefond (fra flaske) evt grønnsakbuljongterninger kan brukes, men kan fort bli litt for salt og gir ikke den samme gode smak som når du koker kraft selv!

For den som vil gjøre det helt enkelt, kan du bruke en pose fiskesuppe som basis og tilsett litt ekstra grønnsaker, rømme, sitronsaft og fisk.

Tilleggsgarnityr til fiskesuppen kan være reker, blåskjell, små fiskeboller, syltet gresskar eller portulakk.

Fiskekraft

Skyll hode og avskjær godt. Grovskjær grønnsakene. Legg alt i en stor gryte og tilsett vann til det dekker. Kok opp. Skum godt og la kraften koke uten lokk i ca 20 min.

(Koker kraften lengre kan den lett få «limsmak».)

Trekk kokekaret vekk fra platen og la kraften hvile/trekke i 30 min. Sil kraften gjennom et klede og kok den inn til det halve (redusèr).

Avkjøl kraften ved å sette gryten i kaldt vann. Fiskekraft egner seg godt til frysing

ANNONSE
Annonser

Siste oppskrifter
Skolebrød
Muffins
Saftig, krydret sjokoladekake
Grønn ertesuppe
Vaniljeboller
Fiskekaker
Hjortetakk
Rødkål
Hvite kakemenn (og -damer)
Lapper/sveler
Pastasalat med karrikylling
Helstekt kylling med urter og mascarpone
Fransk lammegryte
Det beste brødet du kan bake
Fiskegrateng
Rå salmalaks
Plomme- og yoghurtdessert
Blåbærkake
Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis
Italiensk hurtigkylling
Bringebær med yoghurt og vanilje
Spekeskinke med potetsalat
Creme brulée med pasjonsfrukt
Jordbæris
Sommersalat med rømmedressing
Smørbrød og wraps
Energibar
Dressinger til grillmat
Grillsaus
Grillet, bakt ørret med eplesaus

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2018