Bil | Båt | Humor | Musikk | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

 Mat & Drikke
 
Forside > Mat & Drikke > Oppskrifter > Fisk & Skalldyr >  Fiskefingre med dipp og salsa
 
Mat & Drikke
 - Artikler
 - Drinker
 - Oppskrifter
 - Sprit


Oppskrifter
Desserter
Fisk & Skalldyr
Forretter
Fugl & Fjærkre
Gjærbakst
Grillmat
Kaker
Kjøttretter
Pasta
Pizza
Pølser
Salater
Sauser
Slankemat
Supper

 - Jern
 - Kalium
 - Kalsium
 - Kobber
 - Krom
 - Magnesium
 - Mangan
 - Molybden
 - Selen
 - Sink

 - Betakaroten
 - Bioflavonider
 - Biotin
 - Folsyre
 - Inositol
 - Kolin
 - Vitamin A
 - Vitamin B
 - Vitamin C
 - Vitamin D
 - Vitamin E
 - Vitamin K
 

Webauksjoner.no
Legg inn en auksjon. Gratis og enkelt i bruk


STS Alpereiser
STS Alpereiser arrangerer skireiser til 22 skisteder i Alpene.


Seat24
Hos oss kan du supplere flybilletten din med våre billige hoteller og leiebiler. Vi har 80 000 hoteller og velge blant over hele verden


Travelstart
Alla stora konserter hittar du på Travelstart.


Amazon
Her finner du det meste innen film, musikk og bøker til en rimelig pris!


Supersaver
Hos Supersaver kan du velge mellom 3500 flyselskap, leiebiler i en rekke land, og over 80000 hoteller i hele verden.


Gotogate
Spesialpriser på hotell, leiebil, pakketurer og charter


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Fiskefingre med dipp og salsa

Rosa fisk til middag for små og store i familien


av Kristin Børve    Oppdatert 21.05.2012 10:34:16   

Del p� Facebook
annonse
Ingredienser:

Rosa fiskefingre:
600 g laks eller ørret filet uten skinn og ben
pepper
2 ss rugmel
2 ts tacokrydder
1 dl nøytral olje , for eksempel raps- eller maisolje

Avocadodipp:
1 moden avocado
saften av ½ sitron eller 1 lime
¾ dl Kesam eller matyoghurt
1 ts sennep
salt, pepper

Tomatsalsa:
2 tomater
1 ss ketchup
2 ss basilikum
salt, pepper

Slik gjør du:

Rosa fiskefingre :
Skjær fiskefileten i fingertykke staver.
Bland sammen pepper, rugmel og taco krydder ( trenger ikke mer salt enn det som er i taco krydderet).
Vend fiskebitene i blandingen.
Stek fiskebitene på alle sider i olje i middels varm panne.

Server med ovnsstekte poteter, avocado ” dipp ” og tomatsalsa .

Ovnstekte poteter:
Skrell poteter og del i båter, legg i ildfast form og vend inn olje, salt og pepper.
Sett i varm stekeovnen ved 225-230 oC og stek til potetene er møre og gylne, 40-45 min.

Avocadodipp:
Begynn med avocadomos.
Del avocado i to rundt ”ekvator”, ta ut fruktkjøttet med en skje.
Press sitron eller limesaft over avocadokjøttet slik at det ikke blir brunt, og for å få en god smak.
La det ligge med sitronsaften og marinere ca 10 min.
Mos avocadokjøttet med en gaffel og bland inn Kesam eller matyoghurt.
Smak til med sennep, salt og pepper.

Tomatsalsa:
Del tomatene i to og ta ut innmaten.
Finhakk tomatkjøttet og bland med ketchup, finhakket basilikum og salt og pepper.

Fargerik fisk- og grønnsakgryte til de minste:
Skrell og del potet og gulrot i biter og kok i usaltet vann i 8 min.
Legg i et par små biter brokkoli og kok videre i 3 min før laks eller ørret i terninger tilsettes.
Kok opp og la trekke i 2-3 min.
Hell av mesteparten av kokevannet ( hold ev av litt til å spe i gryten).

Tilsett finhakket dill eller kruspersille om ønskelig, og 1-2 ss mais- eller rapsolje eller soyamargarin.
(Gunstige fettsyrer).

Mos i en liten blender eller finknus med en gaffel.

Lykke til.

ANNONSE
Annonser

Siste oppskrifter
Skolebrød
Muffins
Saftig, krydret sjokoladekake
Grønn ertesuppe
Vaniljeboller
Fiskekaker
Hjortetakk
Rødkål
Hvite kakemenn (og -damer)
Lapper/sveler
Pastasalat med karrikylling
Helstekt kylling med urter og mascarpone
Fransk lammegryte
Det beste brødet du kan bake
Fiskegrateng
Rå salmalaks
Plomme- og yoghurtdessert
Blåbærkake
Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis
Italiensk hurtigkylling
Bringebær med yoghurt og vanilje
Spekeskinke med potetsalat
Creme brulée med pasjonsfrukt
Jordbæris
Sommersalat med rømmedressing
Smørbrød og wraps
Energibar
Dressinger til grillmat
Grillsaus
Grillet, bakt ørret med eplesaus

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2018