Bil | Båt | Humor | Musikk | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

 Mat & Drikke
 
Forside > Mat & Drikke > Oppskrifter > Fisk & Skalldyr >  Fiskegrateng
 
Mat & Drikke
 - Artikler
 - Drinker
 - Oppskrifter
 - Sprit


Oppskrifter
Desserter
Fisk & Skalldyr
Forretter
Fugl & Fjærkre
Gjærbakst
Grillmat
Kaker
Kjøttretter
Pasta
Pizza
Pølser
Salater
Sauser
Slankemat
Supper

 - Jern
 - Kalium
 - Kalsium
 - Kobber
 - Krom
 - Magnesium
 - Mangan
 - Molybden
 - Selen
 - Sink

 - Betakaroten
 - Bioflavonider
 - Biotin
 - Folsyre
 - Inositol
 - Kolin
 - Vitamin A
 - Vitamin B
 - Vitamin C
 - Vitamin D
 - Vitamin E
 - Vitamin K
 

Webauksjoner.no
Legg inn en auksjon. Gratis og enkelt i bruk


STS Alpereiser
STS Alpereiser arrangerer skireiser til 22 skisteder i Alpene.


Seat24
Hos oss kan du supplere flybilletten din med våre billige hoteller og leiebiler. Vi har 80 000 hoteller og velge blant over hele verden


Travelstart
Alla stora konserter hittar du på Travelstart.


Amazon
Her finner du det meste innen film, musikk og bøker til en rimelig pris!


Supersaver
Hos Supersaver kan du velge mellom 3500 flyselskap, leiebiler i en rekke land, og over 80000 hoteller i hele verden.


Gotogate
Spesialpriser på hotell, leiebil, pakketurer og charter


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Fiskegrateng

Denne fiskegratengen har to hemmeligheter...


av Kristin Børve    Oppdatert 26.08.2012 14:18:51   

Del p� Facebook
annonse

Ingredienser: 6 porsj.

100 g kantareller
2 stk purre

POTETMOS
1 kg potet
200 g smør
3 stk eggeplomme

FISK
200 g røkt kolje, eller blåkveite, uten bein)
400 g laks, uten bein
400 g torsk

HVIT SAUS
35 g smør
35 g hvetemel
2 dl melk
2 dl kremfløte
1 ss estragon, tørket
salt og pepper
3 ss flytende fiskekraft, eller to terninger
4 ss gressløk

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 220 grader.

Skjær purren i skiver (ikke ta med alt det grønne) og del opp kantarellene. Stek dem i 7-8 minutter under omrøring. Legg dem i bunnen på en stor ildfast form.

Potetmos

Del potetene i biter (da går det fortere å koke dem) og kok dem møre. Mos dem med smøret. Rør inn eggeplommene.

Fisk

Fjern eventuelle bein fra fisken. Del den opp i biter så store at de får plass på en spiseskje.

Hvit saus

Smelt smør i en tykkbundet kjele. La det putre litt før du har i mel. Rør rundt og la det steke i ett minutt eller to. Ha gradvis inn melk og fløte. Sausen skal være ganske tykk.

Ha i fiskekraft, estragon, gressløk og smak til med salt og pepper.

Ha i fisken. Hell dette over soppen i den ildfaste formen.

Legg på potetmosen og smør den utover. Lag en mønster med en spiseskje (med et mønster får mosen større stekeflate og blir sprøere når den stekes i ovnen).

Ha formen i ovnen omtrent 20 minutter - den skal bli gyllen på toppen.


Lykke til.

ANNONSE
Annonser

Siste oppskrifter
Skolebrød
Muffins
Saftig, krydret sjokoladekake
Grønn ertesuppe
Vaniljeboller
Fiskekaker
Hjortetakk
Rødkål
Hvite kakemenn (og -damer)
Lapper/sveler
Pastasalat med karrikylling
Helstekt kylling med urter og mascarpone
Fransk lammegryte
Det beste brødet du kan bake
Fiskegrateng
Rå salmalaks
Plomme- og yoghurtdessert
Blåbærkake
Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis
Italiensk hurtigkylling
Bringebær med yoghurt og vanilje
Spekeskinke med potetsalat
Creme brulée med pasjonsfrukt
Jordbæris
Sommersalat med rømmedressing
Smørbrød og wraps
Energibar
Dressinger til grillmat
Grillsaus
Grillet, bakt ørret med eplesaus

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2017