Bil | Båt | Humor | Musikk | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

 Mat & Drikke
 
Forside > Mat & Drikke > Oppskrifter > Desserter >  Creme brulée med pasjonsfrukt
 
Mat & Drikke
 - Artikler
 - Drinker
 - Oppskrifter
 - Sprit


Oppskrifter
Desserter
Fisk & Skalldyr
Forretter
Fugl & Fjærkre
Gjærbakst
Grillmat
Kaker
Kjøttretter
Pasta
Pizza
Pølser
Salater
Sauser
Slankemat
Supper

 - Jern
 - Kalium
 - Kalsium
 - Kobber
 - Krom
 - Magnesium
 - Mangan
 - Molybden
 - Selen
 - Sink

 - Betakaroten
 - Bioflavonider
 - Biotin
 - Folsyre
 - Inositol
 - Kolin
 - Vitamin A
 - Vitamin B
 - Vitamin C
 - Vitamin D
 - Vitamin E
 - Vitamin K
 

Webauksjoner.no
Legg inn en auksjon. Gratis og enkelt i bruk


STS Alpereiser
STS Alpereiser arrangerer skireiser til 22 skisteder i Alpene.


Amazon
Her finner du det meste innen film, musikk og bøker til en rimelig pris!


Supersaver
Hos Supersaver kan du velge mellom 3500 flyselskap, leiebiler i en rekke land, og over 80000 hoteller i hele verden.


Gotogate
Spesialpriser på hotell, leiebil, pakketurer og charter


Seat24
Hos oss kan du supplere flybilletten din med våre billige hoteller og leiebiler. Vi har 80 000 hoteller og velge blant over hele verden


Travelstart
Alla stora konserter hittar du på Travelstart.


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Creme brulée med pasjonsfrukt

Med litt pasjonsfrukt blir denne desserten ganske perfekt. 2 porsj.


av Kristin Børve    Oppdatert 01.08.2012 19:06:52   

Del p� Facebook
annonse
Ingredienser:

6 stk eggeplomme
6 ss sukker
4 dl kremfløte
1 stk vaniljestang
1 stk pasjonsfrukt

Slik gjør du:

Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene. Ha vaniljefrøene og
stangen i en kjele med fløten. Varm opp fløten og pisk slik at frøene
løser seg opp. Den skal ikke koke.

Pisk sammen eggeplommer og sukker.

Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innholdet. Vend inn i egg- og sukkerblandingen, men spar litt til pynt.

Hell litt og litt av den varme fløten over egg- og sukkerblandingen. Visp kraftig.

Hell røren i to små ildfaste former. Sett dem i en annen ildfast form som rommer begge.
(Du kan bruke et vått håndkle eller papir i bunnen så de ikke sklir).

Kok opp vann. Hell i den ildfaste formen til det dekker ca halvparten av formene.


Bak i ca 35 minutter (de skal skjelve som gele). Kjøl dem ned. De må blir helt kalde, helst kjøleskapskalde.

Strø et sjenerøst lag med sukker på toppen og ha på resten av pasjonsfrukten. Bruk en crème
brûlée-brenner (eller skibrenner) til å brenne av sukkeret. Det skal få
en fin, gyllen skorpe.

Dersom du ikke har brenner kan du forsøke å bruke grillen i ovnen.
Sett ovnen på fullt og ha formene helt øverst i ovnen. Det kan gå bra
om du passer nøye på.


Lykke til.

ANNONSE
Annonser

Siste oppskrifter
Skolebrød
Muffins
Saftig, krydret sjokoladekake
Grønn ertesuppe
Vaniljeboller
Fiskekaker
Hjortetakk
Rødkål
Hvite kakemenn (og -damer)
Lapper/sveler
Pastasalat med karrikylling
Helstekt kylling med urter og mascarpone
Fransk lammegryte
Det beste brødet du kan bake
Fiskegrateng
Rå salmalaks
Plomme- og yoghurtdessert
Blåbærkake
Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis
Italiensk hurtigkylling
Bringebær med yoghurt og vanilje
Spekeskinke med potetsalat
Creme brulée med pasjonsfrukt
Jordbæris
Sommersalat med rømmedressing
Smørbrød og wraps
Energibar
Dressinger til grillmat
Grillsaus
Grillet, bakt ørret med eplesaus

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2017