Bil | Båt | Humor | Musikk | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

 Mat & Drikke
 
Forside > Mat & Drikke > Oppskrifter > Kjøttretter > Vilt >  "Langstekt" reinsdyrfilet
 
Mat & Drikke
 - Artikler
 - Drinker
 - Oppskrifter
 - Sprit


Oppskrifter
Desserter
Fisk & Skalldyr
Forretter
Fugl & Fjærkre
Gjærbakst
Grillmat
Kaker
Kjøttretter
Pasta
Pizza
Pølser
Salater
Sauser
Slankemat
Supper

 - Jern
 - Kalium
 - Kalsium
 - Kobber
 - Krom
 - Magnesium
 - Mangan
 - Molybden
 - Selen
 - Sink

 - Betakaroten
 - Bioflavonider
 - Biotin
 - Folsyre
 - Inositol
 - Kolin
 - Vitamin A
 - Vitamin B
 - Vitamin C
 - Vitamin D
 - Vitamin E
 - Vitamin K
 

Webauksjoner.no
Legg inn en auksjon. Gratis og enkelt i bruk


STS Alpereiser
STS Alpereiser arrangerer skireiser til 22 skisteder i Alpene.


Gotogate
Spesialpriser på hotell, leiebil, pakketurer og charter


Seat24
Hos oss kan du supplere flybilletten din med våre billige hoteller og leiebiler. Vi har 80 000 hoteller og velge blant over hele verden


Travelstart
Alla stora konserter hittar du på Travelstart.


Amazon
Her finner du det meste innen film, musikk og bøker til en rimelig pris!


Supersaver
Hos Supersaver kan du velge mellom 3500 flyselskap, leiebiler i en rekke land, og over 80000 hoteller i hele verden.


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

"Langstekt" reinsdyrfilet

Servert med soppsaus, ovnstekte poteter og rotgrønnsaker


av Kristin Børve    Oppdatert 21.05.2012 10:37:57   

Del p� Facebook
annonse
Ingredienser:

800 g reinsdyrfilet
salt, pepper
olje + smør til steking
frisk timian

Soppsaus:
200 g sopp
1 ss smør
2 sjalottløk
2 ss Fungi (Sorte dråper - norsk type soyasaus)
3 dl kremfløte
1 ss finhakket persille

Ovnstekte poteter og rotgrønnsaker:
8-10 poteter
2 løk
3 gulrøtter
3 skiver sellerirot
12-15 rosenkål

Slik gjør du:

Temperer kjøttet ca 1 time før steking.
Krydre med salt og pepper.
Brun kjøttet raskt i varm panne, i olje tilsatt litt smør.
Legg over i ildfast fat, og legg over noen kvister frisk timian.
Stek i forvarmet stekeovn ved 80 oC.
Bruk et steketermometer og stek til kjernetemperaturen er 55 oC.
Ta ut kjøttet. Dette kan godt gjøres i god tid før middag.
Varm kjøttet i stekeovnen, 200 oC ca 8 minutter rett før servering.
Skjær i tynne skiver, og anrett på en seng av poteter og grønnsaker, og fordel litt av sausen rundt.

Soppsaus:
Skjær soppen i båter og fres gyllenbrun i smør sammen med finhakket sjalottløk.
Tilsett soyasaus og spe med fløte.
Kok opp og la sausen trekke ved svak varme i 5 - 6 minutter, til den begynner å tykne.
Smak til med pepper og ev litt salt.
Tilsett finhakket persille rett før servering.

Ovnsstekte poteter og rotgrønnsaker:
Del poteter og løk i båter, gulrøtter og sellerirot i biter.
Legg i et ildfast fat.
Vend inn olje, salt og urtekrydder.

Stek i varm stekeovn, 225 oC i 30 - 40 minutter.

Rens og kok rosenkålen i 3 - 4 minutter.
Hell av kokevannet og legg rosenkålen i stekeovnen sammen med de andre grønnsakene de siste 3 - 4 minuttene.


Lykke til.

ANNONSE
Annonser

Siste oppskrifter
Skolebrød
Muffins
Saftig, krydret sjokoladekake
Grønn ertesuppe
Vaniljeboller
Fiskekaker
Hjortetakk
Rødkål
Hvite kakemenn (og -damer)
Lapper/sveler
Pastasalat med karrikylling
Helstekt kylling med urter og mascarpone
Fransk lammegryte
Det beste brødet du kan bake
Fiskegrateng
Rå salmalaks
Plomme- og yoghurtdessert
Blåbærkake
Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis
Italiensk hurtigkylling
Bringebær med yoghurt og vanilje
Spekeskinke med potetsalat
Creme brulée med pasjonsfrukt
Jordbæris
Sommersalat med rømmedressing
Smørbrød og wraps
Energibar
Dressinger til grillmat
Grillsaus
Grillet, bakt ørret med eplesaus

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019