Bil | Båt | Humor | Musikk | Postkort | Reise

Ny bruker? Registrer | Registrert bruker! Logg inn 

 Mat & Drikke
 
Forside > Mat & Drikke > Oppskrifter > Gjærbakst >  Vaniljeboller
 
Mat & Drikke
 - Artikler
 - Drinker
 - Oppskrifter
 - Sprit


Oppskrifter
Desserter
Fisk & Skalldyr
Forretter
Fugl & Fjærkre
Gjærbakst
Grillmat
Kaker
Kjøttretter
Pasta
Pizza
Pølser
Salater
Sauser
Slankemat
Supper

 - Jern
 - Kalium
 - Kalsium
 - Kobber
 - Krom
 - Magnesium
 - Mangan
 - Molybden
 - Selen
 - Sink

 - Betakaroten
 - Bioflavonider
 - Biotin
 - Folsyre
 - Inositol
 - Kolin
 - Vitamin A
 - Vitamin B
 - Vitamin C
 - Vitamin D
 - Vitamin E
 - Vitamin K
 

Webauksjoner.no
Legg inn en auksjon. Gratis og enkelt i bruk


STS Alpereiser
STS Alpereiser arrangerer skireiser til 22 skisteder i Alpene.


Amazon
Her finner du det meste innen film, musikk og bøker til en rimelig pris!


Supersaver
Hos Supersaver kan du velge mellom 3500 flyselskap, leiebiler i en rekke land, og over 80000 hoteller i hele verden.


Gotogate
Spesialpriser på hotell, leiebil, pakketurer og charter


Seat24
Hos oss kan du supplere flybilletten din med våre billige hoteller og leiebiler. Vi har 80 000 hoteller og velge blant over hele verden


Travelstart
Alla stora konserter hittar du på Travelstart.


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Vaniljeboller

Vaniljeboller med sjokoladetrekk


av Kristin Børve    Oppdatert 05.02.2013 13:53:44   

Del p� Facebook
annonse
Bollene:

1 pk gjær
1 kg hvetemel
200 g smør
5 dl melk
1ts salt
2 dl sukker
2 ts kardemomme

Vaniljekrem:

1 egg
4 eggeplommer
80 g sukker
40 g maizena
5 dl melk
1-2 vaniljestenger

Sjokoladeglasur:

4 plater mørk kokesjokolade
0,5 dl kremfløte
3 ss smør


Slik gjør du:

Bollene:

Lag bolledeig på vanlig måte.
Dekk til bakebollen og la deigen heve ca 45 min.
Lag vaniljekrem mens deigen heves. ( Se egen oppskrift)

Kjevle ut den ferdig hevede deigen til den er ca 1 cm tykk.
Skjær ut sirkler 10-15 cm (bruk gjerne en skål).

Legg en toppet spiseskje med avkjølt vaniljekrem i midten av sirklene.
Pakk inn vaniljekremen ved å brette inn endene av deigen og klem deigen sammen slik at det blir tett.
Snu bollen rundt.

La heve til dobbel størrelse.

Stek dem på 180 grader ved varmluft, 210 ved vanlig over og undervarme i 12 – 15 min .

Avkjøl før sjokoladeglasur smøres på.


Lykke til.

ANNONSE
Annonser

Siste oppskrifter
Skolebrød
Muffins
Saftig, krydret sjokoladekake
Grønn ertesuppe
Vaniljeboller
Fiskekaker
Hjortetakk
Rødkål
Hvite kakemenn (og -damer)
Lapper/sveler
Pastasalat med karrikylling
Helstekt kylling med urter og mascarpone
Fransk lammegryte
Det beste brødet du kan bake
Fiskegrateng
Rå salmalaks
Plomme- og yoghurtdessert
Blåbærkake
Rabarbrasuppe med jordbær og vaniljeis
Italiensk hurtigkylling
Bringebær med yoghurt og vanilje
Spekeskinke med potetsalat
Creme brulée med pasjonsfrukt
Jordbæris
Sommersalat med rømmedressing
Smørbrød og wraps
Energibar
Dressinger til grillmat
Grillsaus
Grillet, bakt ørret med eplesaus

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2017