Mote & Velvære
 
ForsideMote & Velvære > Hudpleie > Rimelig hudpleie
 
Hudpleie


Sponsende linker
LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer


Kondomeriet AS
Kondomeriet har de fleste produkter innen erotisk kropspleie.


Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Rimelig hudpleie

Å få en fin og normal hud krever at vi vet litt om de forskjellige hudtypene, og også at vi kan litt om stell og naturlig pleie. En god hudbehandling trenger ikke å koste skjorta av deg. Mye av det du trenger har du faktisk på kjøkkenet ditt!


av Monica Frøjd    Oppdatert 23.10.2008 09:55:26   

Foto: Hemera images
Del p Facebook
annonse

Normal Hud:
Det er svært få mennesker som har en fullstendig normal hud. Ikke fet og ikke tørr.Den normale huden finner vi som oftes hos barn og hos et lite fåtall voksne mennesker. Så fortvil ikke om du har tørre legger og en fet T-sone. Den perfekte huden klarer seg selv og trenger ikke mye hjelp utenifra. Den har god elastisitet, har god sirkulasjon og bevarer godt fuktighet. Man trenger ikke dyre kremer for å holde huden fuktig. Billig krem som Spenol holder bra. Evt kan du tilsette eteriske oljer osv i spenolen.

Pleie for Normal Hud:
- Rengjør ansiktet hver kveld. På morgenen vasker du bare ansiktet med ansiktsvann. (Farris er et godt alternativ til ansiktsvann) - Bruk lotion, krem eller olje i ansiktet både morgen og kveld. - En gang i blant bør du legge en ansiktsmaske. Enten en maske i kremform, leire eller gel. Du kan også lage din egen maske ved hjelp av yoghurt, eggehvite eller honning. - Peeling i ansiktet skal du kun bruke ca 1 gang i uken. På resten av kroppen kan du gjerne benytte peeling oftere.

Oppskrifter:

Egnede eteriske oljer til normal hud:
Lavendel, Sandeltre, Rosmarin, Rosentre, Appelsin, Mandarin, Ylang-Ylang, Geranium og Sitrongress. Ta 10 dråper totalt til 100 ml krem (f.eks spenol) eller til 30 ml vegetabilsk olje (eller babyolje) OBS: Aldri mer enn 4 forskjellige oljer i en blanding.

Peeling:
Du kan bruke litt kaffegrut eller sukker i krem eller olje. Dette er et billig og helt greit alternativ.


Tørr Hud:
Tørr Hud trenger både fuktighet og fett for å bli normal igjen. Tørr hud flasser og klør og kan være svært ømfintlig da huden er svært tynn og har dårlig sirkulasjon. Her gjelder det å drikke masse vann. Og tilsette huden fuktighet. Massasje er viktig for å få satt i gang sirkulasjonen.

Pleie for Tørr Hud:
- Rengjør huden i ansiktet på kvelden med rengjøringskrem, lotion eller olje. På morgenen renser du bare med ansiktsvann. (se tidligere tips) - Smør huden med olje morgen og kveld for å mykgjøre den tørre huden. - Gi huden massasje for å sette i gang blodsirkulasjonen. - Bruk ansiktsmasker som gir fuktighet ca hver 14 dag. - Bruk peelingkrem ca 1 gang i uken for å fjerne døde hudceller. - Vask ikke ansiktet med vanlig såpe dersom du har tørr hud. Bruk kun rent vann eller ansiktsvann. Evt farris. - Smør huden før du legger deg med en fet krem. Gjerne som inneholder sheasmør. Beskytt også huden mot kulde og sol. (smør deg alltid 30 min før du går ut. Da rekker vannet i kremen å absorbere før du kommer ut i kulden. Hvis ikke kan faktisk kremen fryse på huden din) - Sørg for nok søvn og unngå stress.

Oppskrifter:
Egnede eteriske oljer til tørr hud: Lavendel, Sandeltre, Jasmin, Romersk Kamille, Rosentre, Rose, Ylang-Ylang, Mandarin, Appelsin og Geranium. Ta 10 dråper totalt til 100 ml krem (f.eks spenol) eller til 30 ml vegetabilsk olje (eller babyolje) OBS: Aldri mer enn 4 forskjellige oljer i en blanding.

NB: Dusj ikke i varmt vann og smør alltid huden etter dusj og bad. Har du badekar kan du tilsette 1 dl eplecidereddik i badevannet. Dette skal virke positivt på tørr hud. Honning på tørre lepper er også effektivt.

Fet Hud:
Fet hud kommer av at huden produserer mye talg (sebum) og ser derfor blank ut og kjennes fet. Ofte er fet hud en reaksjon på hormoner i ubalanse. Sirkulasjonen er dårlig og ansiktet ser livløst og grått ut. Elastisiteten er ofte svært nedsatt.

Pleie for Fet Hud:
- Rengjør huden i ansiktet på kvelden med rengjøringskrem, lotion eller olje, vask deretter med ansiktsvann. På morgenen renser du bare med ansiktsvann. (se tidligere tips) - Bruk lotion eller en tørr olje som f.eks tistelolje. - Legg en maske for fet hud en gang i uken av leire eller gele. - Bruk produkter som hjelper å avstresse huden. Er du i tvil spør om råd på apoteket.

Oppskrifter:
Egnede eteriske oljer til fet hud: Sitron, Lavendel, Sedertre, Sypress, Geranium, Rosmarin, Sitrongress og Grapefrukt. Ta 15 dråper totalt til 100 ml krem (f.eks spenol) eller til 50 ml vegetabilsk olje (ikke fet olje som jojoba) OBS: Aldri mer enn 4 forskjellige oljer i en blanding.

Har du tips for hud og kroppspleie tar vi gjerne i mot ditt tips!
Det kommer en del 2 til denne artikkelen som tar for seg ømfitlig, blandingshud og acnehud. Følg med på våre sider!

Kilde: www.AltHelse.com

ANNONSE

Bivirkninger fra hår- og hudprodukter
Permanent hårfarge gir de alvorligste bivirkningene, mens det er flest reaksjoner på fuktighetskremer for ansikt og kropp. Dette kommer fram i den første rapporten fra Register for bivirkninger ved bruk av kosmetiske produkter.

Rynker
Nesten alle får rynker med alderen. Å unngå for mye sol og å slutte å røyke kan være gode tiltak for å bremse utviklingen.

Hudvett i solen
Solens stråler gir glede og energi, men kan også gjøre stor skade.

Bivirkninger fra hudkrem, hårfargemidler og annen kosmetikk
Permanent hårfarge gir de alvorligste bivirkningene, mens det er flest reaksjoner på fuktighetskremer for ansikt og kropp. Dette kommer fram i den første rapporten fra Register for bivirkninger ved bruk av kosmetiske produkter.

Ansiktspleie
Vinteren er her og du føler deg trett og sliten. Bedre er det ikke når du kikker i speilet og du oppdager mørke ringer under øynene, sorte prikker og en diger rød kvise på nesen. Her får du oppskriften på et friskt

Rimelig hudpleie
Å få en fin og normal hud krever at vi vet litt om de forskjellige hudtypene, og også at vi kan litt om stell og naturlig pleie. En god hudbehandling trenger ikke å koste skjorta av deg. Mye av det du trenger har du faktisk på kjøkkenet ditt!

ANNONSE

Annonse

 
 Forsiden | Annonsere | Hjelp | Legg til en side | Kontakt oss | Siste 50 | POP 50 | SponsorAD | Personvern | Tjenestevilkår | Webmaster?  
 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2020