Mote & Velvære
 
ForsideMote & Velvære > Hår og hårfjerning > Tørr hodebunn - fet hodebunn ??
 
Hår og hårfjerning


Sponsende linker
LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer


Kondomeriet AS
Kondomeriet har de fleste produkter innen erotisk kropspleie.


Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Tørr hodebunn - fet hodebunn ??

Det er mange som plages av hodebunnsproblemer. Her er noen tips til hvordan du kan bli kvitt dem.


av Kristin Børve    Oppdatert 27.02.2012 16:09:23   

Del p Facebook
annonse

Problem: Fet hodebunn

Hår som lett blir fett skyldes overproduksjon av talg i hodebunnen. Dette kan ha forskjellige årsaker.

Hormonaktiviteten i kroppen er den største og vanligste grunnen til fet hodebunn, i tillegg til dårlig kosthold eller ytre faktorer som forurensning, røyk og stylingprodukter. Men siden hormoner er hovedsynderen, kan det være litt problematisk å få bukt med problemet. Det skal vanskelig gjøres å redusere talgproduksjonen i hodebunnen fra utsiden, men det finnes heldigvis produkter som renser håret og absorberer overflødig talg.

Hvis du sliter med fett hår, er det viktig at du holder hodebunnen ren. Men dersom du vasker håret for ofte, vil du også kunne få økt talgproduksjon i hodebunnen, så unngå å vaske håret hver dag, og skift til en sjampo for fett hår. Synes du overgangsperioden fra hyppig hårvask til sjeldnere blir for tøff, kan du jo forsøke en tørrsjampo i mellomtiden.

Velg deg en sjampo som skal motvirke fett hår, - disse skal holde hodebunnen i balanse uten å tørke ut håret. Styr også unna oljeholdige stylingprodukter, og bruk stylingprodukter og balsam bare i hårlengdene, slik at hodebunnen ikke påvirkes.


Problem: Tørr hodebunn

Mange opplever at hodebunnen blir mer sensitiv og irritert om vinteren. Den tørre luften formelig suger alt av fuktighet ut av huden, og etterlater den tørr og noen ganger også (irriterende nok) flassete. Ubehaget kan forebygges med en mild sjampo som ikke påvirker hodebunnens balanse. Har du flass, kan er dette gjerne noe som går i arv, men kan også skyldes at du spiser for mye salt og/eller sukker for eksempel.

Flass er også et symptom på irritert hodebunn, og skyldes økt soppvekst som gjør at huden frastøtes hurtigere enn normalt. Små skjell ses ofte på mørkt tøy som tørre, hvite flak, mens de større skjellene ofte klør og sitter fast i hodebunnen.

I begge tilfeller kan problemet løses med en soppdrepende sjampo som brukes som en kur. For å holde hodebunnen ved like, kan du bruke flass-sjampoen din innimellom.

Husk også å alltid føne håret helt tørt, siden en fuktig hodebunn kan gi grunnlag for soppinfeksjoner.

Har du flass som ikke vil gi seg til tross for gjentatte forsøk med antiflass-sjampoer, kan det være at du bør prøve produkter med selen, sink eller salisylsyre for eksempel. Snakk med frisøren din, eventuelt legen din dersom du ønsker sterkere saker.

Alvorligere hodebunnsproblemer, som psoriasis eller eksem, krever ofte medisinsk behandling. I slike tilfeller bør du få en hudlege til å stille diagnosen, slik at du får den rette behandlingen for deg.

Kilde: www.fhi.no

ANNONSE

Tørr hodebunn - fet hodebunn ??
Det er mange som plages av hodebunnsproblemer. Her er noen tips til hvordan du kan bli kvitt dem.

Slik farger du håret hjemme
Ekspert-tipsene som gir deg best resultat når du skal farge håret selv.

ANNONSE

Annonse

 
 Forsiden | Annonsere | Hjelp | Legg til en side | Kontakt oss | Siste 50 | POP 50 | SponsorAD | Personvern | Tjenestevilkår | Webmaster?  
 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2020