Mote & Velvære
 
ForsideMote & Velvære > Velvære > Barn og sol
 
Velvære


Sponsende linker
Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.


LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer


Kondomeriet AS
Kondomeriet har de fleste produkter innen erotisk kropspleie.


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Barn og sol

Barn skal ikke sole seg for å bli brune. Innfør gode solvaner tidlig slik at det blir en naturlig del av det å oppholde seg ute!


av Nathalie Nilsen    Oppdatert 29.02.2012 10:45:15   

Del p Facebook
annonse

Barns hud er mye mer følsom enn voksnes da pigmentdannelsen er ikke tilstrekkelig utviklet for å beskytte mot UV-stråler. Mye av grunnlaget for utvikling av solskader legges i barneårene.

Beskytt barna

Tynne fargede klær, solhatt og solfaktor i ansiktet beskytter bra. Kroppsdeler som ikke er dekket av klær bør smøres rikelig med solkrem med høy faktor. Midt på dagen om sommeren bør man helst bruke solfaktor 15 eller mer. Bruk gjerne solkrem fra en barneserie med fysisk solfilter som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler. Spør om råd på apotekene. Det finnes også strandklær til barn med ekstra UV-beskyttelse.

Smør rikelig og ta pauser

Smør rikelig, med jevne mellomrom og etter bading. Er lekeområdet omgitt av trær som gir litt skygge er det bra. Barn kan også være fornøyde med å gjøre noe annet midt på dagen når solen er på sitt sterkeste enn å være på stranda. Gjør som solvante familier rundt Middelhavet – spis lunsj, ta siesta, gjør noe innendørs eller la barna leke i skyggen.

Husk solbriller

Husk også at øynene til barn slipper inn mer stråling enn øynene hos voksne. Bruk solbriller i sola.

Barn under ett år

Barn under ett år bør ikke oppholde seg i solen. Still barnevognen i skyggen og beskytt barnet med solhatt og tynne sommerklær.

Sterk UV-stråling

UV-strålingen er sterkest midt på dagen, på høyfjellet, nær ekvator og på plasser med stor åpen horisont. Snø, vann og sand reflekterer UV-stråling og gjør at ekstra beskyttelse kan være nødvendig.

Soltips for barn

•Spedbarn skal ikke utsettes for direkte sollys.

•Sett barnevognen i skyggen da solstråler reflekteres overalt.

•Ta pauser fra solen midt på dagen når den er på sitt sterkeste.

•Klær gir den beste solbeskyttelsen. Bruk derfor solhatt og lette sommerklær, og husk solkrem på den ubeskyttete huden.

•Bruk t-skjorte og vær ekstra nøye med solbeskyttelsen når barna bader og leker på stranden. Barna blir raskere solbrent da solen reflekteres ekstra nær vannet.

•Barn bør bruke solbriller i sola. UV-stråling i store doser kan forårsake skader på hornhinnen og i øyelinsen. Øynene til barn slipper inn mer stråling enn øynene til voksne.

•Lær barna respekt for solen og vær et godt eksempel!

Kilde: www,statensstrålevern.no

ANNONSE

Barn og sol
Barn skal ikke sole seg for å bli brune. Innfør gode solvaner tidlig slik at det blir en naturlig del av det å oppholde seg ute!

Dette fjerner vorter
Alle får vorter, så du er ikke alene om det.

Tannhygiene hos barn
Alle kjenner historien om Karius og Baktus og deres husbygging i tennene våre. Sannheten er ikke så langt unna Ivo Caprinos tolkning. For å forbygge hull i tennene er det viktig å sørge for god tannhygiene helt fra første mel

Kanel
Kanel er et krydder som skrapes av innsiden av barken på kaneltreet (cinnamomum), særlig artene cinnamomum zeylanicum eller cinnamomum cassia. Treet blir fra 10 til 15 meter høyt, og som det latinske navnet røper er den første varianten hjemmehørende

Musikk som terapi
Som alle vet, bringer musikk frem forskjellige følelser og tanker hos mennesker. Amerikanske terapeuter har benyttet seg av dette, og deres proffesjonelle musSom alle vet, bringer musikk frem forskjellige følelser og tanker hos mennesker. Amerikanske

Aromaterapi
Eteriske oljer har eksistert i tusenvis av år og har blitt brukt i mange forskjellige kulturer som medisin, i religiøse seremonier og som kosmetikk og parfyme. Disse stoffene er sammensatte. Hver olje består av mange komponenter som sammen gir en ene

Massasje for kropp og sjel
Massasje er en behandlingsmetode som har aner flere tusen år tilbake. Massasje løser opp spenninger, renser kroppen for avfallstoffer og løser opp knuter, stivhet og strekk i muskel og vev. Massasje gir også større bevegelighet i ledd, bedrer blodsir

Homeopati - Hva er det?
Homeopati er satt sammen av de greske ordene ”homoios”, som betyr lik eller lignende, og ”pathos” som betyr sykdom. Oversatt betyr homeopati altså ”lik eller lignende sykdom”, mer populært: ”Likt kurerer likt”. I dette finner vi homeopatiens viktigst

ANNONSE

Annonse

 
 Forsiden | Annonsere | Hjelp | Legg til en side | Kontakt oss | Siste 50 | POP 50 | SponsorAD | Personvern | Tjenestevilkår | Webmaster?  
 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2019