Mote & Velvære
 
ForsideMote & Velvære > Mote > Spådomskunst med krystaller
 
Mote


Sponsende linker
Kondomeriet AS
Kondomeriet har de fleste produkter innen erotisk kropspleie.


Kontaktlinser!
YourLenses selger kontaktlinser via internett i Norge, Sverige, Danmark og Tyskland.


LensWay
- Opp til 50% billigere kontaktlinser - Raske leveranser: 95% av alle ordre sendes innen 20 timer


Ønsker du å annonsere? Klikk her!

Spådomskunst med krystaller

Edelsteiner og krystaller har fra de tidligste tider spillet en viktig rolle i spådomskunsten. Man ga steinene ulike egenskaper basert på struktur, farge og avtegninger. I middelalderen ble Ametyst for eksempel brukt som vern mot drukkenskap.


av Monica Frøjd    Oppdatert 01.12.2008 14:15:42   

Del p Facebook
annonse
Det finnes flere metoder å kaste krystaller på, slik at de danner et lesbart mønster. Sigøynerne benytter 12 edel- og halvedelsteiner pluss en uslepen bergkrystall, kjent som ’Signifikator’. Det tegnes en sirkel på 40,5 centimeter, og spørreren kaster de 13 stein inne i sirkelen for å få dem fortolket. Hvis ’Signifikator steinen’ faller utenfor sirkelen, skal det kastes om. Hvis det skjer en gang til, må tolkningen utsettes til neste dag.

En annen metode krever, at den som tyder sitter ovenfor spørreren med krystallene mellom seg på en flate dekket av sort fløyel. En filtmatte, som likeledes er dekket av sort fløyel plasseres foran spørreren, som velger ni stein fra flaten og legger dem på matten.
Selv om de fleste krystallartene er anvendelige, vil det simpleste for begynnere være å starte med 12 større stein, som blir omtalt senere. Tradisjonelle utøvere bruker slepne edelsteiner, men de er også anvendelige i rå, ’geologisk’ form. Mindre verdifulle stein kan også brukes. Således kan (Bergkrystall kan gå som diamant), (Rav for Topas), (Rosenkvarts for Rubin), (Jade for Smaragd) og (Turmalin for Safir).

Når man i en tolkning benytter sigøynermetoden, skal man merke seg hvilke steiner som ligger nærmest Signifikator. Ligger den for eksempel tett ved en Rubin og en Topas, bør spørreren advares om å vise forsiktighet over for en fremmed. Jo tettere ved sirkelens sentrum en stein ligger, jo hurtigere menes det, at hendelsen vil inntreffe. Bruker man en flate, filtmatte og fløyel, vil de først utvalgte steinene vise spørrerens umiddelbare bekymringer. De, som velges ut og deretter forkastes, kan inneholde negative antydninger for spørreren.

De 12 steinene

AGAT
Agat sies å gi større vitalitet og tillit og få dens bærer til å eksplodere av energi. I en tolkning kan Agat antyde en behagelig overraskelse for spørreren.

AMETYST
Ametyst menes å være en hjelp til åndelig opplysning, og en lykkestein for elskende. I tolkninger antyder den, at noe av vesentlig verdi kan gå tapt.

SARDONYX
Denne halvedelsteinen gjør ektepar lykkelige. I en tolkning antyder den et bryllup, men ikke nødvendigvis spørrerens eget.

TOPAS
Topas hjelper sin bærer over søvnløshet og gir troskap i kjærlighet. I en tolkning råder den spørreren til å vise den største forsiktighet.

TURKIS
Denne stein sies å beskytte sin bærer mot fortred. Den kan antyde tilfredsstillelse, og gir vanligvis et bekreftende svar på det stilte spørsmål.

SAFIR
Denne stein sies å bringe hell. Safiren er lykkebringende og antyder i en tolkning fred og harmoni. Det kan også bety, at en tidligere feiltagelse vil innhente spørreren.

OPAL
Opal, som hevdes å fremkalle dagdrømmer, anses for å være uheldig, især i en forlovelsesring. I en tolkning kan Opal antyde et mulig dødsfall.

RUBIN
Rubin menes å forhøye energien, fremme vennskap og forbedre intuisjonen. Den kan vise, at spørreren er litt for perfeksjonist. Den kan også antyde en fremmeds innflytelse.

SMARAGD
Smaragd hjelper sin bærer over depresjoner og søvnløshet og forbedrer hukommelsen. I en tolkning kan den bety, at det er en hemmelig beundrer i spørrerens liv.

GRANAT
Granat fremmer et vennlig gemytt, større mot og selvaktelse. I en tolkning kan den bety umiddelbar mottagelse av et brev av en eller annen art.

BLODSTEIN (Hematitt)
I tolkninger kan en Blodstein tyde på fysisk ubehag og smerter og være en advarsel om å skru ned tempoet. Den betraktes som et tegn på stress og varsler undertiden ubehagelige overraskelser. Befordrer utholdenhet og er en meget maskulin stein.

DIAMANT
Diamanten symboliserer styrke og tapperhet. Bæres den på ens venstre side, menes den å beskytte mot fiender. I en tolkning antyder den vanligvis fremgang i forretninger.

DE TOLV ’RÅ’ STEIN

På de forgående emner om de fascinerende egenskapene som gjemmer seg i edelsteiner og mineraler, gjennomgikk vi 12 kjente steintyper. Men mange mindre
kjente stein sies også å ha heldige eller profetiske egenskaper, som er anvendelige til forutsigelser. De følgende 12 stein, (som i rå eller tromlet tilstand kan kjøpes for små slanter) bør alle inngå i en begynners spådomssett.

Man har flere metoder til å legge opp steinene på, så de danner et anvendelig mønster for forutsigelser. Ved en av de mest alminnelige metoder sitter den som tyder, over for spørreren med stein og krystaller plassert mellom dem på flaten/gulvet, dekket av sort fløyel. En matte, som også er dekket av sort fløyel, er plassert foran spørreren, som deretter velger ni stein fra flaten og legger dem på matten.

De først valgte stein viser spørrerens aktuelle problemer. Velges en Akvamarin som den første, tyder det på skepsis over for krystalltydninger. Men hvis
Akvamarinen deretter blir omgitt av andre stein som peker mot problemer, kan det antyde, at spørrerens sedvanlige objektivitet midlertidig er fortrengt

Hvis spørreren velger en svovelkis, tyder det på, at han eller hun har blitt lurt av noen. kikk på de omgivende stein etter ytterligere pekefingre i saken. Ligger
det en Rød Jaspis i nærheten kan det bety, at spørreren er blitt bedratt av en utro, sjalu elsker.

Steinene kan også antyde spørrerens psykiske evner. Hvis det for eksempel velges rosenkvarts - healerens krystall - skal man betrakte de omgivende stein for å konstatere typen av healing. Er den nær en Akvamarin, viser det, at personen kan bli en god terapeut, som ville konsentrere seg om å heale sinnet.
Ligger den tett på en Ametyst, kan det antyde en åndelig healer.

Er man først blitt fortrolig med de enkelte steinenes særlige egenskaper, skal man betrakte de mønstre de danner, og som kan fortelle deres egne historier.

La deg lede av intuisjonen, og vær aldri redd for å slappe av og la ditt sinn foreta sine egne beslutninger.

BERGKRYSTALL
Menes å kunne frigjøre psykiske krefter. I tydninger angir den en gjenvinnelse av god helbredelse, vitalitet og styrke hos noen som har vært syk, og den er et sterkt positivt tegn for fremtiden. Det kan bety, at spørreren utviser mer ansvarlighet og stoler mindre på andres innsats.

ROSENKVARTS
brukes til å stimulere fantasien, gjenskape fred i sinnet og fremme følelser av kjærlighet. Det er også healerens krystall. I en tydning peker den ofte på, at spørreren har healende evner, enten for kropp eller sinn. Hvis det stilte spørsmål angår en annen person, kan denne stein bety, at personen har behov for healing.

RØD JASPIS
Virker, som alle Jaspiser, beroligende på bekymrede sinn. I tydninger angir Rød Jaspis kjærlighet, dype følelser, sjalusi og lidenskap.

TEKTITT
En matt, sort stein, kan varsle en periode med depresjoner eller tilbaketrekning hos spørreren eller noen tett på ham eller henne.

LABRADORITT
I en tydning viser labradoritten forbindelser til et fremmed land. Det kan være en forutsigelse om forretnings- eller feriereiser til utlandet, eller innledningen til et bekjentskap med en utlending.

GRØNN JASPIS
Antyder, at personen er en kassert elsker eller forsømt av sin familie. Dette kan være virkelighet eller en avspeiling av personens aktuelle negative følelser.

AGAT
I tydninger - avslører utroskap enten spørrerens eget eller en pårørende.

BERYLL
Angir, at spørreren opplever en generell forøkelse av hans eller hennes intuisjon og psykiske krefter.

AKVAMARIN
Er steinen for logikk, et skarpt hode og sunn fornuft. Den menes at fremme fornuftig tenkning og at hjelpe ved eksamener. Når denne stein dukker opp i en tydning, angir det, at spørreren tviler på verdien av selve tydningen.

TIGERØYE
Bæres for at fremme selvtillit og vaktsomhet. I forutsigelser signaliserer den uavhengighet. Det kan være, at spørreren lever alene eller befinner seg ved et
vendepunkt, men den angir nesten alltid en forandring til det bedre.

SVOVELKIS
Eller ’narregull’ er et glansaktig mineral, som menes at betegne mistillit eller bedrag. I en tydning kan det bety, at spørreren er et menneske med blind
tillit, som kaster seg hovedkuls ut i situasjoner, hvor forsiktighet er tilrådelig. Det kan også bety, at vedkommende kanskje er for tillitsfull, hva angår andres grunnholdninger.

ROSA OG GRÅ JASPIS
Kan angi, at et eldre menneske - kanskje en forelder - vil påvirke spørrerens liv. Den kan også forutsi en arv eller en uventet gave.


KRYSTALLER OG HUSENE

På de foregående emner om bruken av krystallers spådomsmessige og helbredende egenskaper, er det blitt fokusert på de 12 mest kjente, samt noen mindre kjente krystallers egenskaper. Nå vil det bli fokusert på en ny gruppe krystaller og deres betydning, samt forskjellige metoder til å lese og tolke dem på.

Ved denne alternative tolkningsmetode kombineres de astrologiske husene og krystallene. Som i den tidligere omtalte metoden velger spørreren ni stein. Men i
stedet for å plassere dem tilfeldig på en flate, arrangeres de etter spørrerens velbefinnende på en blank Zodiac-sirkel, som viser de tolv husene. Husene skal være nummeret mot uret fra 1 til 12. Første Hus begynner med Ascendanten. Når spørreren har anbrakt alle steinene på horosskopdiagrammet, kan krystallenes betydning tolkes i kombinasjon med de husene, som de er plassert i.

HUSENE

Diagrammets forskjellige felter eller husene dekker hvert et særlig aspekt av spørrerens liv. Kort sagt relaterer hus:

1 - spørreren selv.
2 - den økonomiske situasjon.
3 – søsken eller kommunikasjon.
4 - hjemmet.
5 - barn eller elskere.
6 - helbred, kjæledyr eller arbeide.
7 - ekteskap eller forretningspartnere.
8 - sex eller død.
9 - lange reiser eller videregående studier.
10 - karriere og status.
11 - venner, grupper eller håp og ønsker.
12 - forskjellige former for fangenskap eller
innesperring snarere av psykisk end fysisk karakter...

TOLKNING

Betydningen av hver krystall tolkes i lyset av det Hus, som den er anbrakt i. Kombinasjonen av krystallenes plassering kan frembringe uendelig fascinasjon, og
få oss til å fokusere mer omhyggelig på de forskjellige aspekter av livet omkring oss. Hvis spørreren for eksempel har anbrakt en blå blondeagat i Tredje Hus, kan det ha forbindelse til en yngre søster, eller en person som inntar denne rollen i spørrerens liv. Hvis det ytterligere er anbrakt en jade ved siden av, kan man gå ut fra, at den unge kvinnen også er en beskyttende og pålitelig venn. Hvis man derimot finner en månestein i nærheten av en bilde-jaspis i Syvende Hus, kan rådet være, at spørreren bør utvikle en mer realistisk holdning til en eller annen juridisk eller kontraktmessig forpliktelse, holde opp med å dagdrømme og ta seg av det aktuelle problemet!

BLÅ BLONDEAGAT
Denne stein refererer gjerne til en ung pike, men kan også referere til en spesiell person. Agatkrystaller er som regel meget sensitive ovenfor steinene omkring
dem. Derfor tilrådes det å få spørreren til å avsløre den unge pikes identitet, for agater er aldri tegn på en overfladisk forbindelse.

JADE
Jade viser beskyttelse mot ens fiender. Den menes også å antyde en virkelig venn.

KORAL
Koral er tegn på forandring, fra tåpelighet til visdom. Den menes også å bane vei gjennom uvær og oversvømmelser.

AGATKVARTS
I krystallesning refererer denne krystall til en ung mann. Det kan være spørrerens sønn eller en venn.

MOSAGAT
Denne deilige stein betraktes gjerne som et særdeles godt tegn under en krystallesning. Den viser tilfredshet etter en lang og stormfull periode av livet.

BILLEDJASPIS
I krystallesning forbinnes denne agat med juridiske dokumenter av en eller annen art. det kan være et testamente eller en rettssak, men det kan også dreie seg om bryllup eller en avtale eller kontrakt.

MÅNESTEIN
Denne stein signaliserer lojalitet og et langt liv. Dens hersker er Månen, og den oppfattes som tegn på en drømmetilstand hos spørreren. Kan undertiden antyde suksess i et kreativt prosjekt som regel innen for en eller annen kunst art.

FOSSILAGAT
Denne i øyenfallende stein forbinnes med økonomiske transaksjoner. Den antyder flere penger i lommen, kanskje som et resultat av et karriereskift eller simpelt hell og lykke. Den kan varsle, at man vil vinne i spill eller få en pengegave.

RUTILKVARTS
Denne krystallen har et spesielt utseende. Det ser nærmest ut, som det løper blanke tråder igjennom den. Den er en av de mest kunstferdig skapte stein og den menes gjerne å representere kreative evner hos spørreren. Evnene kan variere fra et talent, som er stort nok til at spørreren kan leve av det som kunstner, og til den glede, man kan få av alle former for kreative utfoldelser.

For å lese betegnelsen på de forskjellige steinene og finne ut mer om spådomskunst og krystaller kan du besøke AltHelse.com

Kilde: All4U, AltHelse.com

ANNONSE

Vårens mest sporty trend
Joggebukse, T-skjorte og sneakers er blant vårens motemust.

Spådomskunst med krystaller
Edelsteiner og krystaller har fra de tidligste tider spillet en viktig rolle i spådomskunsten. Man ga steinene ulike egenskaper basert på struktur, farge og avtegninger. I middelalderen ble Ametyst for eksempel brukt som vern mot drukkenskap.

ANNONSE

Annonse

 
 Forsiden | Annonsere | Hjelp | Legg til en side | Kontakt oss | Siste 50 | POP 50 | SponsorAD | Personvern | Tjenestevilkår | Webmaster?  
 

Sett som startside | Legg i favoritter

Copyright © 2000 - 2020