Blåbærkake

Her er Clotildes supersaftige blåbærkake.


av Kristin Børve    Oppdatert 22.08.2012 19:19:10   

Del på Facebook
annonse

Ingredienser

200 g mel
2 ts bakepulver
1 klype salt
115 g smør
200 g sukker (hvitt sukker)
3 stk egg
2,4 dl yoghurt eller rømme
1 ts vaniljeessens eller vaniljesukker
500 g blåbær, gjerne frosne
40 g brunt sukker

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør en springform.

I en bolle, sikt inn mel, bakepulver og salt. Sett til side.

I en kjøkkenmaskin, bland sammen smør og hvitt sukker til det blir lufting. Ha i eggene, ett av gangen og bland godt mellom hvert egg. Ha i yoghurt (eller rømme) og vanilje og bland igjen. Ha i melblandingen og bland bare til det såvidt har blitt en jevn blanding.

Ha halvpartan av kakedeigen i formen. Hell over halvparten av bærene. Ha resten av deigen på toppen. Legg resten av bærene på toppen og strø over det brune sukkeret.

Bak i en time, til toppen er gyllen. Om du stikker inn en kniv skal den komme ut ren. La den avkjøle på rist. La den stå i ti minutter i formen før du tar av sidene og lar den kjøles helt ned før servering.


Lykke til.