Grillet, bakt ørret med eplesaus

Grilltips til barn


av Kristin Børve    Oppdatert 01.06.2012 11:53:11   

Del på Facebook
annonse
Ingredienser:

Syrlig eplesaus:

3 dl eplejuice
2 syrlige epler
;1 ½ -2; dl crème fraiche
salt, pepper
1/2-1 ts sukker
finhakket gressløk

Foliebakt ørret :

1 kg ørretfilet, med skinn
1 ts salt
grovmalt pepper
1 ss mykt smør
finrevet skall og saft av ½ sitron
frisk dill og persille

Slik gjør du:

Syrlig eplesaus:
Sausen kan lages i god tid inne på kjøkkenet før grilling begynner.
Ta den med ut i en beholder/ kasserolle som kan settes på grillen / risten eller sidebrenner.

Kok opp eplejuice, tilsett eple i terninger og la eplebitene trekke i eplemosten i 1-2 min til de er knapt møre.
Ta opp epleterningene og kok eplejuice inn til det halve.
Tilsett creme fraiche og kok til sausen tykner.
Tilsett de kokte epleterningene i sausen sammen med hakket gressløk rett før servering.
Smak til med salt, pepper og ev litt sukker.

Foliebakt ørret:
Skrap ørretskinnet godt, skyll og tørk med tørkepapir.
Legg på et dobbelt stykke aluminiumsfolie.
Dryss salt på kjøttsiden av fileten og la den ligge i ca. 10 minutter.

Dryss over grovmalt pepper, finrevet sitronskall, sitronsaft , smør og krydder.

Brett folien rundt ørreten og legg på grillen i ca. 15 minutter.
(Bretten på folien vender opp slik at den gode kraften ikke renner ut.)
Legg lokk over grillristen om du har.

Tre små (gjerne halvkokte) poteter vekselvis med squash og ev paprika på spidd.
Pensle med litt olje tilsatt salt og pepper og grill.

Havets skattekiste for store og små!:
Det beste fra hav og land på grillen.
Store og små kan selv velge fisk, grønnsaker og saus til sin skattkiste.
Hver og en legger de ønsker på doble aluminiumsfolieark.
Dryss over litt krydder og ev litt smør eller rømme, pakk sammen.
Legg på rist på varm grill, legg over lokk.


Lykke til.