Energibar

Etter trening eller som mellommåltid


av Kristin Børve    Oppdatert 05.06.2012 12:45:45   

Del på Facebook
annonse
Ingredienser:

1 1/2 dl Cocosa (kaldpresset kokosolje (helsekost)
2 ss honning
100 g smør
2 ½ dl havregryn (gjerne økologiske)
2 dl valnøtter , hakkede
2 dl gresskarkjerner,
2 dl kokosmasse
1½ dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1 dl rosiner
1 dl aprikoser, hakkede ev tørket tranebær eller blåbær
ev hakket mørk sjokolade, smeltes i kokosoljen

Slik gjør du:

Sunne fettsyrer, fiber, vitaminer og mineraler!

Smelt Cocosa på svak varme til den blir flytende.
Rør inn honning.
Sett tilside.

Smelt smør i en annen kasserolle.
Tilsett havregryn og rør om til havregryn blir gyllne.
Senk temperaturen til det laveste.
Tilsett hakkede valnøtter, gresskarkjerner, kokos, solsikkefrø , sesamfrø, rosiner og aprikoser.
Tilsett smeltet Cocosa og bland godt sammen.

Om ønskelig tilsett mørk hakket sjokolade, ev kun i halvparten av massen.

Massen skal være fast , men blir den litt tørr/smuldrete tilsett litt mer smør eller cocosa for å få den til å henge sammen.

Trekk kasserollen vekk fra platen.

Kle en form med bakepapir eller plastfilm.
Fordel massen jevnt utover.
Legg bakepapir eller plastfilm over og legg på et press, for eksempel poser med mel eller sukker.
Sett kaldt minst 5-6 timer.

Del opp i passende biter og pakk hver og en i plastfilm.
Oppbevar kjølig.


Lykke til.