Grønn ertesuppe

Grønn ertesuppe og ostefylte fajitas. Suppe på 1-2-3


av Kristin Børve    Oppdatert 05.02.2013 13:57:30   

Del på Facebook
annonse
Ingredienser:

1 løk
2-3 fedd hvitløk
2 ss smør
500 g frosne grønne erter
7 dl kylling kraft ev vann + kyllingbuljong
Salt, pepper
Sitronsaft
Lettpisket fløte eller rømme ( kan sløyfes)
Extra virgin olivenolje

Ostefylte fajitas:

2-3 fullkorns tortillas
Revet ost eller smøreost
urtekrydder, for eksempel timian

Slik gjør du:

Finhakk løk og hvitløk og surr i smør ved middels varme til løken er myk, uten å ta farge, 8-10 min.

Tilsett frosne erter og kyllingkraft, kok opp og la småkoke i 6-8 min.
Avkjøl litt, bruk en stavmikser og mos til en glatt grønn suppe.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Rett før servering, rør lett inn lettpisket fløte eller rømme.

Server med ostefylte fajitas.

Ostefylte fajitas:

Varm stekeovnen til 225 oC.
Dryss eller smør rikelig med ost på den ene halvdelen av tortilla, og strø over urter/krydder.
Brett den andre halvdelen over.
Legg på et bakepapirkledt stekebrett.
Stek i varm stekeovn på midterste rille i 5-6 min, til osten har smeltet.
Serveres nystekte.


TIPS:
Suppen er glutenfri når den lages med glutenfri og melkefri buljong / kraft.


Lykke til.