Medisterkaker

Med svisker og epler. Passer godt som julemat. Tilbehør til ribbe, rødkål, poteter, brun saus m.m.


av Kristin Børve    Oppdatert 29.11.2012 13:04:43   

Del på Facebook
annonse
Ingredienser:

1 kg medisterdeig
4 ts salt
2 ss hvetemel eller ;3; ss potetmel
1 ts pepper
1/2 ts malt muskat
1/4 ts malt ingefær
2 egg (kan sløyfes)
2,5 dl melk

Forslag til fyll
- stenfrie svisker
- biter av faste epler

Slik gjør du:

(Medisterdeig er kvernet svinekjøtt, medisterfarse er en ferdig spedd deig, klar til bruk.)

Egner seg godt til frysing.

For å få et godt resultat bør medisterdeig og speeingsvæske ha samme temperatur.

Elt medisterdeigen seig med salt. Tilsett mel og krydder, arbeid sammen og spe med melk og egg. Litt forsiktig i begynnelsen, øk etterhvert. Elt deigen seig mellom hver speeing. Form til runde kaker, stikk ev fyll inn i hver medisterkake og stek i smør i middelsvarm panne. Ha medisterkakene over i en kasserolle med vann eller kraft. Kok opp og la trekke 10-12 min til medisterkakene er gjennomkokt. Medisterkakene kan også legges i et ildfast fat og etterstekes i stekeovn ved 180 oC i 15-20 min.

Tips:

Avkjøl medisterkakene godt før de fryses ned. Sett hele kjelen med medisterkaker i kaldt vann til avkjøling, rør om en gang i mellom til kaker og kraft er avkjølt.

Oppbevaring 3-4 dager sett kaldt.


Lykke til