Fransk lammegryte

Her er en gryte som er skapt for høsten...


av Kristin Børve    Oppdatert 13.09.2012 17:58:35   

Del på Facebook
annonse


Ingredienser

1,5 kg fårikålkjøtt
3 ss olje
10 stk sjalottløk
2 fedd hvitløk, finhakket
2 dl rødvin
1 stk tomatbokser
1 bokser tomatbønner
2 stk gulrøtter
1 ts salt
0,5 ts pepper
1 ts timian, tørket
0,5 l vann
1 stk laurbærblad
1 ts sukker, eventuelt

Slik gjør du:

1. Stek kjøttet, sjalottløk (hele) og finhakket hvitløk til kjøttet har fått farge i en gryte, og ha i rødvinen.

2. Tilsett tomater og gulrøtter. Krydre med salt, pepper, laurbær og timian. Ha i vann og la det småkoke i ca. 1 1/2 time.

3. Tilsett tomatbønner. La alt bli gjennomvarmt.

Server med ferskt brød og/eller ovnsstekte potetbåter.


Lykke til.