Reinsdyrsuppe med havregryn

En deilig, mettende suppe med reinsdyrkjøtt til kalde høstkvelder. Suppen kan med fordel lages dagen i forveien, slik at smakene kan få utvikle seg.


av Kristin Børve    Oppdatert 05.11.2012 18:50:28   

Del på Facebook
annonse


Ingredienser:

1 kg grytekjøtt av reinsdyr
1 ½ l vann
3 ts salt
100 g bacon , helt stykke eller i terninger
3 stk gulrot
200 g knollselleri (sellerirot)
200 g potet
½ dl havregryn
½ ts pepper

Slik gjør du:

1. Skjær grytekjøtt i biter, ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann, ha i salt og legg i kjøttet. La det småkoke sammen med baconterningene, ca. 1 time eller til det mørt. Skum godt underveis.

2. Skrell gulrot, selleri og potet, og skjær dem i terninger.

3. Tilsett grønnsaker,poteter og havregryn når kjøttet er mørt. Kok til grønnsakene er møre og suppen har jevnet seg litt. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne suppen med flatbrød eller lefse. Noen liker også å ha litt rømme til.


Lykke til.