Vaniljeboller

Vaniljeboller med sjokoladetrekk


av Kristin Børve    Oppdatert 05.02.2013 13:53:44   

Del på Facebook
annonse
Bollene:

1 pk gjær
1 kg hvetemel
200 g smør
5 dl melk
1ts salt
2 dl sukker
2 ts kardemomme

Vaniljekrem:

1 egg
4 eggeplommer
80 g sukker
40 g maizena
5 dl melk
1-2 vaniljestenger

Sjokoladeglasur:

4 plater mørk kokesjokolade
0,5 dl kremfløte
3 ss smør


Slik gjør du:

Bollene:

Lag bolledeig på vanlig måte.
Dekk til bakebollen og la deigen heve ca 45 min.
Lag vaniljekrem mens deigen heves. ( Se egen oppskrift)

Kjevle ut den ferdig hevede deigen til den er ca 1 cm tykk.
Skjær ut sirkler 10-15 cm (bruk gjerne en skål).

Legg en toppet spiseskje med avkjølt vaniljekrem i midten av sirklene.
Pakk inn vaniljekremen ved å brette inn endene av deigen og klem deigen sammen slik at det blir tett.
Snu bollen rundt.

La heve til dobbel størrelse.

Stek dem på 180 grader ved varmluft, 210 ved vanlig over og undervarme i 12 – 15 min .

Avkjøl før sjokoladeglasur smøres på.


Lykke til.