Skolebrød

Skolebrød eller skoleboller er alltid en klassiker å få servert. Med ferdig vaniljekrem er det ekstra enkelt. Av denne oppskriften blir det 12 store eller 16 små og saftige skolebrød. Det er opp til bakeren å bestemme


av Kristin Børve    Oppdatert 14.02.2013 15:22:31   

Del på Facebook
annonse
Ingredienser:

Skolebrød
100 g margarin
3½ dl melk
50 g gjær
½ ts bakepulver
½ ts malt kardemomme
½ ts salt
75 g sukker
600 g hvetemel (ca.)

Til pensling:
1 sammenvispet egg

Fyll:
3 dl Piano Vaniljekrem

Glasur:
2 dl melis
4 ts vann (ca)

Til å dyppe i:
2 dl kokosmasse


Slik gjør du:

Deig til skolebrød

Smelt smør og hell i melken. Rør gjæren ut i lunken væske. Bland i sukker, bakepulver, salt, kardemomme og 2/3 av melet og rør til deigen blir jevn. La deigen heve til dobbel størrelse ca. 30 minutter.

Trill deigen til en pølse og skjær i 12 - 16 biter. Trill hver bit til runde boller. Etterhev ca. 15 minutter.

Sett stekeovnen på 225 °C.


Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vaniljekrem. Pensle med egg og stek skolebrødene 12 - 15 minutter. Avkjøl på rist.


Lag melisglasur ved å røre sammen melis og passe mengde eggehvite til en tykk grøt. Dersom du synes den blir for tykk, sper du på med en liten mengde kaldt vann. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i kokos.

Lykke til.